J.Mascherano: T.Vilanova yra gyvybiškai svarbus "Barcelona" klubui © Eurofootball.lt
"Barcelona" gynėjas Javieras Mascherano teigia, kad jis ir klubo draugai su džiaugsmu sutiko žinią, jog vyriausiasis treneris Tito Vilanova kovo pabaigoje vėl stos prie komandos vairo.

Katalonijos ekipos strategas baigia gydymo kursą Jungtinėse Amerikos Valstijoje ir, kaip teigia sporto direktorius Andoni Zubizarreta, jau turėtų vadovauti "Barcai" ispanijos čempionato 29-ojo turo rungtynėse su Vigo "Celta".

Tai, kad treneris grįžta lemiamu sezono metu, džiugina ir J. Mascherano.

"Prieš išvykdami į nacionalinių rinktinių stovyklas sužinojome, kad T. Vilanova grįš kovo pabaigoje. Visiems komandoms žaidėjams tai buvo nepaprastai džiugi žinia. Treneris tiesiog gyvybiškai reikalingas ekipai. Jį pavadavęs Jordi Roura nuveikė milžinišką darbą, už kurį dažniausiai buvo labai nepelnytai kritikuotas, jei mes pralaimėdavome. Jam teko prisiimti neplanuotai didelę atsakomybės dalį, kuri paprastai tenka vyriausiajam treneriui, tačiau J. Roura visas jam keltas užduotis įvykdė nepriekaištingai", - tvirtino argentinietis.

"Vis tik T. Vilanova yra vyriausiasis komandos treneris ir mes nekantriai laukiame jo grįžtančio", - pridūrė futbolininkas.

J. Mascherano taip pat paragino nenuvertinti būsimo "Barcos" varžovo Čempionų lygoje.

Minėto turnyro ketvirtfinalyje Katalonijos ekipa du kartus jėgas išmėgins su tarpsezonyje labai sustiprėjusia "Paris Saint-Germain" komanda.

"Daugelis jau dabar teigia, kad "Barcelona" yra šios poros favoritė ir turėtų nesunkiai įveikti varžovus, tačiau mes patys taip nemanome. Būtų neteisinga iš anksto nuvertinti "Paris Saint-Germain". Tai labai pajėgi komanda, kuri bet ką gali įveikti ir turnyro finale. Šiaip ar tai, manau pirmines išvadas galima bus daryti tik po pirmosios akistatos Paryžiuje", - įsitikinęs J. Mascherano.