Baisi J.Clemento trauma - atviras čiurnos lūžis ir grėsmė tolesnei karjerai (VIDEO) © Eurofootball.lt
Prancūzijos „Ligue 1“ čempionato šeštadienio rungtynes tarp „Saint-Etienne“ ir „Nice“ ekipų apkartino baisi „žaliųjų“ saugo Jeremy Clemento trauma – futbolininkui lūžo čiurna ir karjera pakibo ant plauko.

Nors „Saint-Etienne“, kuris turnyrinėje čempionato lentelėje žengia trečioje vietoje, laimėjo susitikimą 4:0, tačiau komandos futbolininkai po mačo pergalės nešventė ir nuskubėjo į rūbinę, laukdami informacijos apie komandos draugą J.Clementą.

24-ąją mačo minutę „Nice“ saugas Valentinas Eyssericas atvira koja įčiuožė į J.Clemento čiurną, kuri grėsmingai atsirėmė į žemę ir futbolininko veidą perkreipė skausmo išraiška.

Nors „Nice“ futbolininkai iš pradžių dar bandė įrodinėti, kad nieko blogo neatsitiko, tačiau V.Eyssericas buvo nubaustas raudona kortele, o J.Clementas su neštuvais išgabentas iš aikštės. Futbolininko komandos draugai buvo aiškiai sukrėsti matytu vaizdu – prancūzo čiurna atrodė baisiai.

Po mačo paaiškėjo, kad 28-erių J.Clemento trauma labai rimta – atviras čiurnos lūžis, keliantis grėsmę tolesnei futbolininko karjerai.

„Tai siaubinga – trauma yra labai sunki. Mes esame labai nusiminę, nors ir laimėjome 4:0, tačiau pergalės nešventėme. Jeremy koja lūžo atviru lūžiu ir jis buvo operuotas. Reikia tikėtis, kad pėdą laikantis kaulas nebus itin stipriai pažeistas, nes tokios traumos gali turėti sunkių pasekmių ateityje. Mačiau jo koją, nesu medikas, tačiau mane dar dabar pykina. Jeremy yra labai drąsus, jis ištvers“, – po mačo sukrėstas kalbėjo „Saint-Etienne“ prezidentas Rolandas Romeyeras.

Komandos trenerio asistentas Alainas Blachonas buvo ne ką mažiau išsigandęs. Futbolo specialistas vylėsi, kad J.Clementas sugebėtų tęsti futbolininko karjerą.

„Sezonas Jeremy, žinoma, baigtas, belieka tik tikėtis, kad karjera dar tęsis. Mūsų komanda yra šeima ir visi yra sukrėsti. Po Jeremy traumos pergalė niekam neberūpėjo, nes jis yra mūsų draugas ir labai svarbus komandos narys“, – kalbėjo A.Blanchonas.