Penkios įdomiausios savaitės rungtynės © Eurofootball.lt
Šį savaitgalį visų futbolo sirgalių akys turėtų krypti Italijos ir Ispanijos nacionalinių čempionatų link, kur tarpusavyje žais pirmojo ketvertuko komandos. „Serie A“ susikaus abi ekipos, kovojančios dėl čempionų titulo, o Ispanijoje laukia dar vienas „El Classico“ mūšis. Beje, savaitės viduryje žiūrovų dar laukia UEFA Čempionų bei Europos lygų mačai.

2013.03.01, penktadienis

Italijos „Serie A”

21:45 val. „Napoli“ (2 vieta) – Turino „Juventus“ (1 vieta)

Pastarųjų penkių lygos rungtynių rezultatai: „Napoli“ – 2 pergalės ir 3 lygiosios; „Juventus“ – 3 pergalės, 1 lygiosios ir 1 pralaimėjimas.

Artėjantis savaitgalis prasidės įdomiausia turo dvikova tarp dviejų pirmaujančių „Serie A“ komandų Turino „Juventus“ ir „Napoli“. Klubui iš Neapolio tai idealus šansas pasinaudoti namų aikštės pranašumu ir sumažinti atsilikimą iki 3 taškų. O toks skirtumas jau ranka pasiekiamas.

Jei ne pastarosios 3 lygiosios, „Napoli“ galbūt turėtų šansą ir pralenkti savo varžovus. Įdomu pažymėti, kad Edisono Cavani vedama komanda nėra jautusi pralaimėjimo kartėlio jau 9 turus, o namie per visą sezoną tėra pralaimėjusi kartą, tad „Juventus“ laukia pragariškas vakaras, o lygiosios būtų visai neblogas rezultatas.

„Juventus“ rezultatai žaidžiant prieš stipriausias Italijos „Serie A“ ekipas nėra džiuginantys, ypač kai rungtynės vyksta svečiuose. „Senoji senjora“ svečiuose nusileido „Roma“ ir „Milan“ klubams, o namuose – „Inter“. Tiesa, pirmąją dvikovą Turine vis dėlto laimėjo „Juventus“. Netgi kruopščiai išanalizavus rezultatus, rungtynių baigtį nuspėti ypatingai sunku, netgi lažybų organizatoriams. O tai susitikimui suteikia papildomų prieskonių.

2013.03.02, šeštadienis

Ispanijos „La Liga”

17:00 val. Madrido „Real“ (3 vieta) – „Barcelona“ (1 vieta)

Pastarųjų penkių lygos rungtynių rezultatai: „Real“ – 4 pergalės ir 1 pralaimėjimas; „Barcelona“ – 4 pergalės ir 1 lygiosios.

„Barcelona“ šį sezoną pralaimi retai, o atkarpos kai ekipa pralaimi 2 iš pastarųjų 3 rungtynių yra ypatingai retos. Aišku, kalbame ne vien apie „La Liga“, bet... Komanda iškrito iš Ispanijos karaliaus taurės („Copa del Rey“) varžybų, namie beviltiškai pralaimėjusi Madrido „Real“, o UEFA Čempionų lygoje atsidūrė ypač keblioje situacijoje, išvykoje pralaimėjusi „Milan“ 0:2.

Aišku, Ispanijos čempionate „Barca“ yra susikrovusi solidžią persvarą prieš artimiausius persekiotojus Madrido „Atletico“ ir pralaimėjimas šeštadienį nebūtų didelė tragedija, tačiau ne veltui „El Classico“ laukia milijonai futbolo sirgalių visame pasaulyje ir „Barcelona“ pasistengs iš visų jėgų, kad įrodytų, kas yra stipresnė komanda šį sezoną, ir tuo pačiu atstatys savo reputaciją futbolo pasaulio akyse.

Įdomu, kaip šį kartą pasielgs nenuspėjamasis Jose Maurinho, žinant, kad „karališkojo“ klubo laukia išvyka į Mančesterį, kur „Real“ žais lemiamas atsakomąsias Čempionų lygos aštuntfinalio rungtynes prieš „Manchester United“.

Turint omenyje, kad strategas jau yra viešai pareiškęs, kad šiais metais „La Liga“ čempionų titulas komandai nepasiekiamas, galbūt būtų logiška patausoti kai kuriuos svarbiausius ekipos žaidėjus mačui prieš sero Alekso Fergusono kariauną? Bet kuriuo atveju intrigų, vaidybos ir žaidėjų pokalbių su teisėju trūkti neturėtų. Tai juk „El Classico“!

2013.03.02, šeštadienis

Italijos „Serie A”

21:45 val. „Milan“ (4 vieta) – Romos „Lazio“ (3 vieta)

Pastarųjų penkių lygos rungtynių rezultatai: „Milan“ – 3 pergalės ir 2 lygiosios; „Lazio“ – 1 pergalė, 1 lygiosios ir 3 pralaimėjimai.

Jeigu penktadienį Italijoje vyks kova dėl pirmos vietos tarp „Napoli“ ir Turino „Juventus“, tai šeštadienį laukia mūšis dėl trečiosios „Serie A“ vietos. „Milan“ tai bus puiki galimybė aplenkti savo varžovus iš Romos ir pradėti dairytis į antrąją vietą. Romos „Lazio“ rezultatai pastaruoju metu nėra džiuginantys ir tik praėjusio turo pergalė prieš autsaiderius „Pescara“ gali bent šiek tiek nuteikti optimistiškai.

Visiškai kitokios nuotaikos „Milan“ stovykloje. Komanda lyg feniksas iš pelenų kyla turnyrinėje lentelėje ir, jeigu situacija nepasikeis, gali realiai pretenduoti į čempionų titulą. Čempionų lygoje sau būdingu, kontratakomis paremtu žaidimu 2:0 įveikta „Barcelona“. Teigiamai turėtų nuteikti ir žaidimo kokybė Milano derbyje praėjusiame „Serie A“ ture, kur „raudonai-juodi“ demonstravo žymiai geresnį žaidimą ir turėjo puikią galimybę iškovoti visus 3 taškus. Deja, Milano „Inter“ sugebėjo rezultatą išlyginti.

2013.03.03, sekmadienis

Anglijos „Premier League”

18:00 val. Londono „Tottenham Hotspur“ (3 vieta) – Londono „Arsenal“ (5 vieta)

Pastarųjų penkių lygos rungtynių rezultatai: „Tottenham Hotspur“ – 3 pergalės ir 2 lygiosios; „Arsenal“ – 4 pergalės ir 1 lygiosios.

Vienoje įdomiausių 28-ojo Anglijos „Premier“ lygos turo dvikovų susitinka dvi Londono komandos. Šis mačas dar vadinamas Šiaurės Londono derbiu („North London derby“) ir visada sulaukia ypatingo londoniečių dėmesio. Abi ekipos pretenduoja užimti bent 4-ąją vietą turnyrinėje lentelėje, kuri suteiktų galimybę kitą sezoną rungtyniauti Čempionų lygoje.

„Tottenham Hotspur“ vis dar kaunasi Europos lygoje, kur aštuntfinalyje susitinka su ne su bet kuo, o su grėsminguoju Milano „Inter“. „Arsenal“ savo žygį Čempionų lygoje turbūt užbaigs jau kitose rungtynėse svečiuose prieš Miuncheno „Bayern“, nes namie nusileido 1:3 ir šansų patekti į kitą etapą praktiškai neturi.

Praėjusiame „Premier“ lygos ture eilinį kartą įspūdingai sužaidė ir fantastišką pergalingą įvartį įmušė Garethas Bale‘as, o „Tottenham Hotspur“ išnešė sveiką kailį žaisdama svečiuose prieš Londono „West Ham United“. Ši pergalė padėjo Londono ekipai pakilti į 3 vietą ir išlaikyti 4 taškų pranašumą prieš 5-oje vietoje esantį „Arsenal“.

Pergalė vienai ir kitai komandai gerokai padidintų šansus užimti taip trokštamą vietą pirmajame ketvertuke.

2013.03.05, antradienis

UEFA Čempionų lyga, aštuntfinalis

21:45 val. „Manchester United“ – Madrido „Real“

Be jokios abejonės, tai bus labiausiai intriguojanti ir didžiausio dėmesio sulauksianti aštuntfinalio dvikova. Pirmajame komandų susitikime Madride pirmieji pasižymėjo svečiai „Manchester United“, o rungtynės baigėsi lygiosiomis 1:1, nors abi ekipos turėjo ne vieną progą įmušti ir daugiau įvarčių. Minimalų pranašumą turės „raudonieji velniai“, savo sąskaitoje turintys svečiuose įmuštą įvartį, tačiau šiuo metu „Real“ demonstruoja galingą žaidimą ir sakyti, kad „karališkasis klubas“ negalėtų pasižymėti Mančesteryje, butų labai drąsu.

Įdomu, kaip su nervine įtampa susitvarkys Ronaldo, Mančesterio klube praleidęs nemažai metų, ir kaip jį sutiks vietiniai sirgaliai. Bet kokiu atveju šios rungtynės bus finalo vertas reginys.