Anglijos lygos taurės finale – lengvas "Swansea City" futbolininkų pasivaikščiojimas © Eurofootball.lt
Sekmadienį vakare Londono „Wembley“ stadione buvo žaidžiamas Anglijos „Capital One“ taurės turnyro finalas, kuriame triumfavo Micahelio Laudrupo vadovaujami „Swansea City“ futbolininkai, nugalėję ketvirtosios lygos „Bradford City“ ekipą.

„Gulbės“ nuo pat mačo pradžios perėmė iniciatyvą į savo rankas: 16-ąją minutę po Michu smūgio į vartus Nathanas Dyeris antru bandymu pasiuntė kamuolį į vartus iš kelių metrų.

Po įvarčio baltais marškinėliais vilkintys futbolininkai ir toliau domianvo aikštėje. Pranašumą „Swansea City“ ekipa dar kartą įrodė 40-ąją minutę. Įvarčiu pasižymėjo Michu.

Po pertraukos vaizdas ant vejos nesikeitė ir prasidėjo „Bradford“ futbolininkų triuškinimas. 48-ąją minutę N.Dyeris įmušė antrąjį savo įvartį, o 59-ąją į tuos pačius vartus buvo paskirtas 11 metrų baudinys bei išvarytas vartininkas Mattas Duke‘as. Baudinį sėkmingai realizavo Jonathanas de Guzmanas.

Nepaisant to, kad jų komandai rungtynės klostėsi prastai, „Bradford City“ fanai buvo puikios nuotaikos ir „Wembley“ stadione plevėsavo raudonai-geltonos vėliavos.

Paskutinį rungtynių įvartį jau per pridėtinį rungtynių laiką įmušė J.de Guzmanas, pabaigdamas Velso ekipos žygį į šlovę.

Ant apdovanojimų pakylos komandą vedė kapitono raištį šiose rungtynėse ryšėjęs Ashley Williamsas bei po keitimo pasirodęs bei niūrius klubo laikus menantis Garry Monkas.

„Bradford City“ 0 – 5 „Swansea City“
16‘ [0 – 1] N.Dyer
40‘ [0 – 2] Michu
48‘ [0 – 3] N.Dyer
59‘ [0 – 4] J.de Guzman (11 m)
90‘+1 [0 – 5] J.de Guzman
59‘ iš aikštės išvarytas M.Duke („Bradford City“)