UEFA rungtynių delegatų ir inspektorių sąraše – šeši lietuviai © Eurofootball.lt
Europos futbolo asociacijų sąjunga (UEFA) paskelbė rungtynių pareigūnų ir inspektorių sąrašą 2013-2015 metams. Darbuotis UEFA organizuojamose varžybose pretenduoja ir šeši Lietuvos atstovai.

UEFA visoms savo rungtynėms skiria rungtynių delegatą, o esant reikalui – taip pat ir teisėjų inspektorių, stadiono ir saugumo pareigūną, dopingo kontrolės pareigūną, rungtynių direktorių ir atstovą žiniasklaidai. Į šias pareigas skiriami patyrę ir atitinkamą kompetenciją turintys futbolo vadybininkai iš įvairių Europos šalių.

Rungtynių delegatais (Match delegate) iš Lietuvos 2013-15 metų sezonui toliau išlieka anksčiau šias pareigas atlikę Tomas Karpavičius (vyrų varžyboms) ir Vaiva Zizaitė (moterų varžyboms).

UEFA rungtynių delegatai – oficialūs atstovai UEFA organizuojamose rungtynėse ir yra savotiški rungtynių vadovai. Jie pirmininkauja organizaciniams susirinkimams prieš rungtynes, yra atsakingi už visų varžybų nuostatų įvykdymą ir tvarką stadione.

Dar keturi lietuviai patvirtinti kandidatais į atitinkamas pareigas, kurias galės užimti po dalyvavimo UEFA kursuose.

Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos prezidiumo nariai Aušra Kancė ir Paulius Malžinskas kandidatuoja užimti UEFA teisėjų inspektorių (Referee observer) pareigas.

UEFA teisėjų inspektorių pagrindinė užduotis – įvertinti teisėjų darbą atitinkamose UEFA varžybų rungtynėse.

Tuo tarpu Lietuvos futbolo federacijos stadiono skyriaus vadovas Vladimiras Buzmakovas ir licencijavimo skyriaus vadovas Laurynas Zibolis kandidatuoja būti paskirti rungtynių direktoriais (Venue director).

UEFA rungtynių direktoriai yra atsakingi už varžybų sportinę dalį. Jie dažniausiai skiriami didelio masto rungtynėms (Pvz. Europos čempionato, UEFA Čempionų lygos, Europos lygos pagrindiniai turnyrai).