R.Mancini: aš – ne Wengeras, aš noriu laimėti © Eurofootball.lt
„Manchester City“ klubo strategas Roberto Mancini nepraleido progos įgelti „Arsenal“ treneriui Arsene‘ui Wengerui.

Italas pareiškė, kad jis nesidrovi viešai sukritikuoti savo žaidėjų, skirtingai nei A.Wengeras, kuris žiniasklaidos akivaizdoje savo futbolininkus dažniausiai gina.

„Aš nesu Arsene‘as Wengeras. Mes esame skirtingi. Aš noriu pajusti pergalės džiaugsmą. Manau, kad kiekvienas žaidėjas turi būti pakankamai stiprus priimti atsakomybę už savo veiksmus. Šitaip futbolininkai tobulėja“, - „The Guardian“ teigė Mancini.

„Negali tobulėti, jei tavo treneris teigia: nesijaudink, tu suklydai, tačiau tai – nesvarbu“.

R.Mancini taip pat įsitikinęs, kad trenerio darbo tęstinumas yra labai svarbus klubo pasiekimams, kaip pavyzdį pateikdamas Serą Alexą Fergusoną bei teigdamas, kad „Chelsea“ sprendimas atleisti trenerį Carolo Ancelotti buvo nesuprantamas.

„Man Carlo Ancelotti atleidimas buvo keistas. Jis, mano nuomone, vienas geriausių trenerių pasaulyje. Su „Chelsea“ jis laimėjo lygą bei FA taurę ir tada buvo atleistas“, - tęsė strategas.

„Sunku komandai, kuri keičia strategą kas metus ar kas du. Sero Alexo Fergusono situacija kitokia, mat jis dirbti pradėjo kitokiu metu. Dabar jis kaip stadiono veja. Fergusonas – „Manchester United“ klubo dalis“, - pagyrų savo oponentui negailėjo italas.

R.Mancini išreiškė norą ir toliau dirbti „Premier“ lygoje bei pavadino tai kaip vietą, kurioje norėtų būti kiekvienas treneris.

„Noriu tęsti savo darbą. Visada norėjau dirbti Anglijoje. Čia jaučiuosi gerai. Galbūt čia nėra 100 restoranų, tačiau man dėl to nekyla jokių problemų. Man patinka važinėtis dviračiu. Praleidžiu keliuose 2-3 valandas. Tada viską apgalvoju

Italijoje žiniasklaida skiriasi nuo tos, kuri yra čia, nes ten žurnalistai galvoja, kad jie yra treneriai. Ne tik žurnalistai, tiesą sakant. Italijoje turime 55 milijonus futbolo strategų. Anglijoje viskas kitaip. Tai vieta, kur kiekvienas treneris nori stovėti prieš 40-50 tūkstančių žmonių kiekvieną savaitę. Tai – nuostabu“, - savo mintis reiškė italas.