A.Wengeras: sportiniai pasiekimai mums svarbesni nei pinigai © Eurofootball.lt
Pastaruoju metu daug kritikos susilaukiantis „Arsenal“ strategas Arsene‘as Wengeras teigia, kad klubui sportiniai rezultatai yra svarbesni nei finansai.

„Kanonieriai“ pirmą kartą A.Wengero eroje gali nepasiekti vietos, kuri garantuoja dalyvavimą kito sezono Čempionų lygos turnyre.

Nuo ketvirtojoje vietoje „Premier“ lygoje žygiuojančių „Tottenham“ futbolininkų, „Arsenal“ atsilieka keturiais taškais. Pastarosiomis dienomis pasirodė pranešimų, kad vasarą A.Wengeras naujiems pirkiniams galės išleisti 70 milijonų svarų sterlingų.

Nepavykus patekti Į UEFA Čempionų lygos turnyrą, „Arsenal“ taip pat prarastų ir svarbų pajamų šaltinį, tačiau komandos strategas dėl to nesirūpina ir teigia, kad sportiniai pasiekimai yra svarbesni.

„Finansiškai galime gyventi ir be Čempionų lygos. Tačiau sportine prasme – ne. Todėl šiuo atveju sportiniai pasiekimai yra mūsų prioritetas“, - tikino prancūzas.

Per keletą dienų „Arsenal“ iškrito iš FA taurės turnyro bei prieš atsakomąsias rungtynes labai susikomplikavo padėtį Čempionų lygos turnyre, tačiau, pasak Wengero, dar įmanoma užlipti ant apdovanojimų pakylos Anglijos „Premier“ lygoje.

„Norime solidžiai užbaigti sezoną Anglijoje. Manau, kad dėl aukštesnių vietų galime varžytis su visais klubais, išskyrus „Manchester United“, kurios aplenkti jau nesugebėsime. „Premier“ lygoje pastaruoju metu demonstravom stabilų žaidimą, todėl viskas priklauso nuo mūsų“, - optimistiškai kalbėjo prancūzas.

Taip pat strategas, paklaustas, ar galvojo apie pasitraukimą, atsakė: „Niekada. Nei sekundei apie tai nesusimąsčiau“.

A.Wengeras su klubu turi sutartį, galiojančią iki 2014-ųjų metų vasaros.