Penkios įdomiausios savaitės rungtynės © Eurofootball.lt
Praūžus UEFA Čempionų ir Europos lygų uraganams, laikas grįžti prie įdomiausių nacionalinių čempionatų dvikovų, o artėjančią savaitę ypatingą susidomėjimą sukelsiančių dvikovų netruks. O savaitės viduryje Europos turnyrus pakeis šalių taurių varžybos.

2013.02.24, sekmadienis

Anglijos „Premier“ lyga

15:30 val. „Manchester City“ (2 vieta) – Londono „Chelsea“ (3 vieta)

Pastarųjų penkių lygos rungtynių rezultatai: „Manchester City“ – 2 pergalės ir 3 pralaimėjimai; „Chelsea“ – 2 pergalės ir 3 lygiosios.

Iki „Premier“ lygos finišo dar liko 12 turų, tačiau panašu, kad „Manchester City“ ir Londono „Chelsea“ šį sezoną teks kovoti tik dėl 2-osios vietos, nebent kažkas neįtikėtino nutiktų „Manchester United“ žaidimui. Nepaisant atsilikimo nuo lyderių, abiems komandoms labai svarbu iškovoti 3 taškus. „Manchester City“ tai būtų mažas žingsnis, besivejant „raudonuosius velnius“, o „Chelsea“ pralaimėjimęs gali nukristi į 4-ąją poziciją.

„Miestečių“ sudėtyje jau nebėra nenuspėjamojo Mario Balotelli, tačiau tai suteikia daugiau žaidimo minučių ir šansą atsiskleisti kitiems ekipos puolėjams – Edinui Džeko ir Carlosui Tevezui, kurie dažnai į žaidimą įsijungdavo nuo atsarginių žaidėjų suolelio. Šeimininkų ekipos trenerio Roberto Mancini ateitis taip pat nėra aiški dėl ne tokio sėkmingo kaip tikėjosi klubo rėmėjai žaidimo.

„Chelsea“ klube taip pat nėra aišku, kas treniruos komandą kitą sezoną, nes Rafaelis Benitezas, atrodo, nepateisino lūkesčių ir su strategu bus atsisveikinta po sezono pabaigos.

Italijos „Serie A”

21:45 val. Milano „Inter“ (5 vieta) – „Milan“ (3 vieta)

Pastarųjų penkių lygos rungtynių rezultatai: „Inter“ – 1 pergalė, 2 lygiosios ir 2 pralaimėjimai; „Milan“ – 4 pergalės ir 1 lygiosios.

Sekmadienio vakarą futbolo sirgalių Italijoje ir visame pasaulyje laukia Milano miesto derbis, itališkai vadinamas „Derby della Madonnina“, kuris yra vienas žinomiausių to paties miesto derbių visame pasaulyje.

Dar visai neseniai „Milan“ padėtis turnyrinėje lentelėje atrodė tragiškai, tačiau panašu, kad įsigijęs Mario Balotelli, klubas padarė labai teisingą sprendimą ir jis visiškai pasiteisino. Svečių ekipos „itališkasis“ puolimas su Stephanu El Shaarawy, Giampaolo Pazzini ir jau minėtu M.Balotelli bus nelengva užduotis stratego Andrea Ssramaccioni auklėtiniams, juolab, kad „raudonai-juodieji“ bus pakylėti po įspūdingos pergalės UEFA Čempionų lygoje prieš galingąją „Barcelona“.

„Inter“ pirmajame rate šventė pergalė svečiuose, tačiau komanda iki sezono pabaigos turės verstis be pagrindinio savo puolėjo Diego Milito, o Antonio Cassano bei Rodrigo Palacio dažnai žaidžia per plačiai ir įvarčių nebelieka kam mušti.

Prancūzijos „Ligue 1“

22:00 val. „Paris Saint Germain“ (1 vieta) – Marselio „Olympique“ (3 vieta)

Pastarųjų penkių lygos rungtynių rezultatai: „PSG“ – 4 pergalės ir 1 pralaimėjimas; „Olympique“ – 2 pergalės, 2 lygiosios ir 1 pralaimėjimas.

Prancūzijos „Ligue 1“ lyderių „Paris Saint Germain“ gretas neseniai papildė garsusis Davidas Beckhamas, o tai daugeliui jau yra priežastis stebėti šias rungtynes, kadangi anglas ilgą laiką rungtyniavo Jungtinėse Amerikos Valstijose ir galimybė jį pamatyti futbolo aikštėje Europoje pasitaikydavo labai retai. Kitoje barikadų pusėje – „Olympique“ ekipoje – rungtyniauja kitas anglas Joey Bartonas, išvykęs iš Anglijos „Premier“ lygos po 12 rungtynių diskvalifikacijos, kai mače su „Manchester City“ po švilpuko smūgiavo Carlosui Tevezui, o po to spyrė Sergio Aguero ir bandė išprovokuoti muštynes su Vincentu Kompany. Neveltui kai kurie laikraščiai šią dvikovą jau spėjo pakrikštyti dvikova tarp dievaičio D.Beckhamo ir velniuko J.Bartono.

Kalbant apie komandų padėtį turnyrinėje lentelėje, Paryžiaus komanda šiuo metu lenkia antroje vietoje esančius Liono „Olympique 3 taškais, tad pralaimėjimas gali reikšti lyderio pozicijos praradimą. Jeigu pralaimės svečiai iš Marselio, nuo PSG juos skirs 8 taškai ir pavyti bus gana nelengva, juolab, kad Zlatano Ibrahimovičiaus vedama ekipa pastaruoju metu demonstruoja labai kokybišką ir rezultatus atnešančią formą.

Pirmojo rato dvikova Marselyje baigėsi lygiosiomis 2:2, o Prancūzijos lygos taurės („Coupe de la Ligue“) aštuntfinalyje stipresni buvo namuose žaidę PSG, kurie vėliau iš varžybų pasitraukė. Įdomu pažymėti, kad burtai lėmė, jog ekipos susitinka ir Prancūzijos taurės („Coupe de France“) aštuntfinalyje, o pirmasis susitikimas jau ateinantį trečiadienį taip pat Paryžiuje.

2013.02.25, pirmadienis

Italijos „Serie A”

20:00 val. „Udinese“ (9 vieta) – „Napoli“ (2 vieta)

Pastarųjų penkių lygos rungtynių rezultatai: „Udinese“ – 2 pergalės ir 3 pralaimėjimai; „Napoli“ – 2 pergalės ir 3 lygiosios.

Gana nesėkmingai, palyginus su praeitu sezonu, klostosi šis „Serie A“ čempionatas „Udinese“. Praeitais metais UEFA Čempionų lygoje vietą išsikovojęs ir tik per plauką į grupės varžybas nepatekęs, „Udinese“ klubas šį sezoną „buksuoja“. Komanda užima tik 9 vietą „Serie A“, demonstruoja neprognozuojamą žaidimą ir dažnai nusileidžia žemiau už save turnyrinėje lentelėje esančioms komandoms. Tiesa, komanda namie žaidžia žymiai geriau nei išvykoje, o tai gali būti lemiamas faktorius šioje dvikovoje. Čempionų lygą komandai jau gali būti nepasiekiama, tačiau dėl galimybės rungtyniauti UEFA Europos lygoje komanda tikrai kovos.

„Napoli“ šį sezoną kartelę užkėlė dar aukščiau ir taikosi į čempionų titulą. Komanda demonstruoja akiai malonų, atakuojantį futbolą, o čempionato lyderius Turino „Juventus“ verčia neužmigti ant laurų. Labai netikėtas buvo „Napoli“ pasitraukimas iš Europos lygos, kur italai beviltiškai pralaimėjo Čekijos Viktorijos „Plzen“ bendru rezultatu 0:5. Po tokio pralaimėjimo bet kuri komanda turėtų supykti, todėl bus įdomu pasižiūrėti, ar ši teorija pasitvirtins rungtynėse prieš „Udinese“.

2013.02.27, trečiadienis

Vokietijos taurė („DFB-Pokal“), ketvirtfinalis

21:30 val. Miuncheno „Bayern“ – Dortmundo „Borussia“

Savaitės viduryje futbolo sirgaliai galės pasimėgauti šiuo metu turbūt pajėgiausių Vokietijos ekipų dvikovą. Miuncheno „Bayern“ tvirtai pirmauja Bundeslygoje, o antroje vietoje žengia Dortmundo „Borussia“. Abi ekipos gana sėkmingai pasirodė UEFA Čempionų lygos pirmose aštuntfinalio rungtynėse ir turi gerus šansus patekti į tolimesnį etapą.

Šį sezoną ekipos jau susitiko buvo susitikę 2 kartus. Vokietijos Super taurę („Super Cup“) iškovojo „Allianz“ arenoje žaidę „Bayern“ 2:1. Bundeslygos pirmojo rato mačas Miunchene baigėsi taikiai 1:1. Komandų pajėgumas labai panašus, todėl atspėti, kas laimės, būtų labai sunku.