"Arsenal" akcininkas A.Usmanovas: T.Henry prašė manęs perimti klubo valdymą © Eurofootball.lt
Vienas pagrindinių Londono „Arsenal“ klubo akcininkų, Uzbekijos verslo magnatas Alisheris Usmanovas teigia, kad ekipos legenda Thierry Henry prašė jo įsigyti valdomąjį akcijų paketą taip perimant klubo vadžias į savo rankas.

A.Usmanovas jau ilgą laiką kritikuoja komandos pirkimo ir pardavimo politiką, sakydamas, jog komandai reikia pradėti pirkti garsius žaidėjus tam, kad užbaigtų aštuntus metus besitęsiančią titulų sausrą.

Verslininkas šiuo metu neturi posto klubo valdžioje dėl savo komentarų praeityje, tačiau 59-erių uzbekas teigia, kad buvęs ilgametis ekipos puolėjas Thierry Henry prašė jo ką nors daryti.

„Man patinka daug futbolininkų, todėl dažnai su kai kuriais susisiekiu asmeniškai. Mano mėgstamiausias per pastaruosius 10-15 metų yra Thierry Henry. Jis spaudžia mane nusipirkti visas „Arsenal“ klubo akcijas, tačiau negaliu nuspėti ateities“, - teigė A.Usmanovas.

„Kai turėjau progą nusipirkti akcijų, nedvejojau. Buvau netgi pasiruošęs visiškai perimti klubo valdymą. Tačiau tai nebuvo įmanoma, nes kai kurie žmonės norėjo pelno, o mane padarė priešu. Jie laimėjo šį žaidimą“.

A.Usmanovas teigė, kad strategas Arsene‘as Wengeras gali atnešti klubui sekmę, nepaisant griežtos klubo taupymo politikos.

„Man Arsene‘as Wengeras yra vienas iš geriausių trenerių pasaulyje, tačiau jam nėra lengva. Manau, kad jis nusipelno, jog tinkami žaidėjai būtų nuperkami. Jeigu tai įvyktų, galėtume prašyt iš jo visko. Tačiau dabar dėl šios politikos komandos sėkmė yra aukojama“, - tęsė verslininkas.

„Viskas pono Stano Kroenkės rankose. Tikiuosi, kad jis atves klubą į sėkmę, nepaisant to, kad jo ir mano idėjos nesutampa.

Didžiausias A.Wengero pasiekimas yra tas, kad jis sukūrė dvi komandas: vieną, kurios žaidėjai dabar vilki priešininkų marškinėlius ir kitą, kuri dabar stengiasi prasimušti tarp Anglijos geriausių klubų.

Todėl aš sakau, kad neužtenka meilikauti treneriui, bet reikia suteikti jam galimybę įsigyti superžvaigždes. Ir ne bet kokias žvaigždes, o tas, kurių nori pats Wengeras.

Atrodo, kad klubui nereikia manęs. Aš stiprus žmogus. Jeigu kam prireiks mano pagalbos, pinigų ar žinių, aš visada pasiruošęs“, - mintimis dalinosi A.Usmanovas.

Uzbekas turi 29,8 procentus „Arsenal“ klubo akcijų, o valdomuoju paketu disponuoja amerikietis Stanas Kroenke.