"Juventus" klubas susilaukė sankcijų už kritiką teisėjui © Eurofootball.lt
Keli „Juventus“ klubo žaidėjai bei personalo nariai diskvalifikuoti ir nubausti daugiatūkstantinėmis baudomis už teisėjo kritikavimą.

„Bianconeri“ klubo nariai buvo įsiutę po to, kai už akivaizdų žaidimą ranką baudos aikštelėje rungtynių su „Genoa“ pabaigoje teisėjas Marco Guida nepaskyrė 11 metrų baudinio į Genujos ekipos vartus. Mačas baigėsi lygiosiomis 1 – 1.

Sporto teisėjas Gianpaolo Toselis nusprendė diskvalifikuoti strategą Antonio Conte ir gynėją Leonardo Bonucci dvejoms rungtynėms ir nubausti 10 tūkst. eurų bauda, nes šie, anot jo, „gąsdino teisėją bei arbitrą už vartų, įžeidinėjo juos, kartojo komentarus ir rūbinėje“.

Šiuo metu traumuotas gynėjas Giorgio Chiellini išbėgo iš tribūnų tam, kad išsiaiškintų su teisėjais, tad jam paskirta vieno mačo diskvalifikacija, kaip ir puolėjui Mirko Vučiničiui, kuris protestavo nepaisant jau gautų kelių įspėjimų.

Klubo direktorius Giuseppe Marotta nuo pareigų nušalintas iki vasario 18-osios dienos, o klubui dar skirta ir 50 tūkst. eurų bauda šalia jau prieš tai minėtų individualių piniginių nuobaudų.

Įdomu tai, kad tiek šoninis, tiek papildomas, už vartų stovintis, arbitras užfiksavo epizodą bei pranešė aikštės teisėjui Marco Guidai apie šį incidentą, tačiau pastarasis šią situaciją pakomentavo taip: „Man neatrodė, kad baudinį reikia skirti“.

Turino ekipa kitą sekmadienį keliauja žaisti rungtynių su „Chievo“ vienuolike išvykoje, o dar po šešių dienų namuose priimis „Fiorentina“ klubą.