"Real" žaidėjai klubo prezidentui iškėlė ultimatumą © Eurofootball.lt
Praėjusių metų „Primera“ lygos laimėtoją Madrido „Real“ klubą dar kartą aptraukė juodi skandalo debesys. Ispanijos sporto žiniasklaidos gigantė „Marca“ ketvirtadienį paskelbė, kad du komandos kapitonai prezidentui Florentino Perezui iškėlė ultimatumą – treneris arba žaidėjai.

Ketvirtadienį Madride leidžiamo ir dažniausiai „Real“ palaikančio „Marca“ pirmojo puslapio antraštė skelbė: „Prezidente, birželio mėnesį Mourinho ar mes“.

Ultimatumas

Anot laikraščio, pas „Real“ prezidentą F.Perezą antradienį lankėsi komandos kapitonas Ikeras Casillas ir antrasis kapitonas Sergio Ramosas. Susitikimo metu, kurio tikslas buvo aptarti galimas premijas futbolininkams, jeigu jie laimės UEFA Čempionų lygą, kapitonai pareiškė, kad vasarą treneris Jose Mourinho turi būti parduotas.

Jeigu portugalas liks komandoje, I.Casillas ir S.Ramosas žadėjo, kad kai kurie komandos žaidėjai, ypač ispanai, sieks palikti „Real“ klubą. Įdomu, kad susitikime su prezidentu nedalyvavo nei J.Mourinho, nei kitas jo trenerių štabo atstovas. Futbolininkai pareiškė, kad komandos nariai yra vieningi, tačiau kalbėta tik apie futbolininkus, ne apie trenerių štabą.

Reakcija

Į žiniasklaidos pareiškimus netruko sureaguoti pats F.Perezas, dar ketvirtadienio pavakarę surengęs skubią spaudos konferenciją. Jos metu, kaip ir buvo galima tikėtis, F.Perezas paneigė visą spaudoje pasirodžiusią informaciją.

„Sulaužiau savo taisyklę viešai nekalbėti apie klubo kasdieninius reikalus, nes spaudoje pasirodė neteisinga informacija. Nei I.Casillas, nei S.Ramosas nepateikė jokių ultimatumų dėl J.Mourinho – tai visiškas melas.

Ši informacija yra neteisinga ir tai aš laikau rimtu klubo puolimu. Visada gerbiau žiniasklaidą ir kreipiau dėmesį į kritiką, pagyrimus ar kitus dalykus. Tačiau viskas turi savo limitus – tai rimtas etikos pažeidimas“, – niršo F.Perezas.

Tačiau „Real“ prezidento elgesys spaudos konferencijos metu gandus tik dar labiau pakurstė. Keturis kartus žurnalistų tiesiai paklaustas, ar J.Mourinho vasarą paliks Madrido komandą, F.Perezas nuo klausimų išsisuko ir tiesioginio atsakymo nepateikė.

„Marca“ kontrataka

Apkaltinta melu „Marca“ penktadienį kontratakavo, naujojo laikraščio viršelis skelbė „Marca nemeluoja“. Pirmame puslapyje publikuojama mobiliojo telefono nuotrauka, kuriame pavaizduotas vieno laikraščio žurnalistu ir neskelbiamo komandos nario susirašinėjimas SMS žinutėmis.

Jame galima paskaityti, kad susitikime su prezidentu buvo kalbėta ne vien apie premijas, bet ir apie J.Mourinho ir žaidėjų santykius.

„Tai žada padaryti ne tik ... (paslėptas žaidėjo vardas – red.) Aš tau sakau, yra ir kitų“, – rašoma SMS žinutėje. Tai reiškia, kad ne vienas „Real“ futbolininkas norėtų palikti komandą, jeigu ją toliau treniruos J.Mourinho.

Kritika ir skandalai

Pastaruoju metu nesėkmingai žaidžiančio „Real“ treneris J.Mourinho nuolat sulaukia kritikos tiek iš futbolo ekspertų ir sirgalių, tiek iš žiniasklaidos.

„Real“ po 20 turų „La Liga“ pirmenybėse turi tik 40 taškų ir net 15 atsilieka nuo pirmoje vietoje žengiančios „Barcelona“ bei 7-iais – nuo antroje vietoje esančio Madrido „Atletico“.

Pats portugalas neseniai pareiškė, kad „Los Blancos“ laimėti Ispanijos pirmenybių jau nebegali, o tai užrūstino F.Perezą. Prezidento teigimu, pasidavimas nėra „Real“ bruožas ir tai J.Mourinho turėtų žinoti. Tačiau tą patį J.Mourinho prieš kelias dienas pakartojo dar kartą.

Nuo sezono pradžios žiniasklaida jau ne kartą skelbė, kad komandoje rungtyniaujantys portugalai (Cristiano Ronaldo, Fabio Coentrao, Ricardo Carvalho, Pepe) ir brazilas Marcelo yra atsiskyrę nuo Ispanijos atstovų, kalbėta ir apie kitokias žaidėjų „stovyklas“. Vienas tokio susiskaldymo kaltininkų buvo įvardijamas pats J.Mourinho.

Prieš Kalėdas surengtoje „Marca“ skaitytojų apklausoje net 82,4 proc. iš daugiau nei 100 tūkst. sirgalių į klausimą „Ar J.Mourinho turėtų būti atleistas“, atsakė teigiamai.

Paskutinis itin daug sirgalių pykčio susilaukęs J.Mourinho veiksmas – savotiškas karas su komandos kapitonu I.Casillasu. Geriausiu pasaulio vartininku daugelio vadinamas „Real“ kapitonas keliose rungtynėse buvo paliktas ant atsarginių žaidėjų suolo. Kiek anksčiau panaši situacija buvo ir su S.Ramosu, o saugo Kaka situacija klube neišsisprendžia jau antri metai.

Kad ir kokia būtų J.Mourinho ateitis, aišku, kad portugalas tiesiog privalo atvesti „Real“ klubą iki UEFA Čempionų lygos finalo ir laimėti „La Decima“ – dešimtą „Real“ čempionų lygos taurę. Priešingu atveju tiek žiniasklaidos, tiek sirgalių kritika ir spaudimas tik paaštrės ir likti Madride portugalui bus dar sunkiau.