Penkios įdomiausios savaitės rungtynės © Eurofootball.lt
Tradicinėje rubrikoje pristatome penkias įdomiausias kitos savaitės futbolo rungtynes.

2013.01.29, antradienis

Anglijos „Premier“ lyga

21:45 val. Londono „Queens Park Rangers“ (20 vieta) – „Manchester City“ (2 vieta)

Pastarųjų penkių lygos rungtynių rezultatai: „Queens Park Rangers“ – 1 pergalė, 2 lygiosios ir 2 pralaimėjimai; „Manchester City“ – 4 pergalės ir 1 pralaimėjimas.

„Queens Park Rangers“ treneriu prieš porą mėnesių paskirtas Harry Redknappas jau spėjo įnešti teigiamų vėjų į klubo stovyklą. Taip pat neseniai buvo pasirašyta sutartis su Prancūzijos nacionalinės futbolo rinktinės puolėju Loicu Remy, kuris jau spėjo pasižymėti „Premier“ lygoje ir savo žaidimu komandos sirgalius nuteikia labai optimistiškai. Galima teigti, kad puolėjas tikrai bus naudingesnis nei į Katarą „kamuolio gainioti“ išsiųstas Djibrilis Cisse. Sezonas jau įpusėjo ir QPR turėtų sukrusti, jeigu nenori kitą sezoną žaisti antroje pagal pajėgumą Anglijos lygoje. Juolab, kad nuo 17-oje vietoje esančios Birmingemo „Aston Villa“ ekipos juos skiria tik 5 taškai.

Praėjusio sezono čempionai „Manchester City“ pergalingai žygiuoja jau pastaruosius 4 turus. Praėjusiame ture jų pagrindiniai varžovai „Manchester United“ prarado 2 taškus išvykoje prieš Londono „Tottenham Hotspur“ ir šiuo metu Mančesterio komandas skiria 5 taškai. Turint omenyje, kad „raudonųjų velnių“ laukia nelengva išvyka į Londoną ir rungtynės su „Fulham“, „miestiečiams“ tai gali būti dar viena galimybė priartėti prie čempionato lyderių.

2013.01.29, antradienis

Italijos taurė „Coppa Italia“

21:45 val. Romos „Lazio“ – Turino „Juventus“

Tai bus atsakomosios „Coppa Italia“ pusfinalio rungtynės. 2012/2013 metų sezone komandos žaidė du kartus ir abu kartus nė viena ekipa negalėjo įrodyti savo pranašumo. Pirmame pusfinalio susitikime komandos išsiskyrė taikiai 1:1, o „Serie A“ pirmo rato dvikova Turine baigėsi be įvarčių.

Tad visko gali būti ir antradienį galime sulaukti papildomo rungtynių laiko bei 11 metrų baudinių serijos. Tiesa, svečiams iš Turino reikės įmušti įvartį, nes jeigu nė vienai ekipai nepavyks pasižymėti, į finalą keliaus „ereliai“. Jiems pakanka nulinių lygiųjų. Galbūt tokią taktiką ir pasirinks vyriausiasis „Lazio“ komandos treneris Vladimiras Petkovičius?

2013.01.30, trečiadienis

Anglijos „Premier“ lyga

21:45 val. Londono „Arsenal“ (6 vieta) – „Liverpool“ (7 vieta)

Pastarųjų penkių lygos rungtynių rezultatai: „Arsenal“ – 2 pergalės, 1 lygiosios ir 2 pralaimėjimai; „Liverpool“ – 3 pergalės ir 2 pralaimėjimai.

Šiame mače susitinka komandos, kovojančios dėl galimybės kitą sezoną rungtyniauti UEFA Čempionų lygoje. Nepatekimas į prestižinį Europos futbolo turnyrą būtų laikomas nesėkme, o tai galėtų padaryti reikšmingą įtaką žaidėjų planams palikti vieną ar kitą komandą. Londono „Arsenal“ visai neseniai neišlaikė 2 testų prieš Londono „Chelsea“ ir „Manchester City“, kurioms pralaimėjo. Tačiau pastarosios rungtynės prieš „West Ham United“ turi nuteikti optimistiškai. Per 12 pirmųjų antrojo kėlinio minučių fantastiškai dirbęs „Arsenal“ puolimo variklis, kurį sudarė Theo Walcottas, Lukasas Podolskis, Olivier Giroud ir Santi Cazorla, tiesiog sutraiškė svečių komandos gynybą. Jeigu pavyktų išlaikyti panašų lygį iki čempionato pabaigos ir išvengti didesnių duobių, Londono klubas būtų realus pretendentas užimti ketvirtą ar netgi trečią vietą.

Panaši situacija ir „Liverpool“ stovykloje. Visai neseniai klubas iš Londono „Chelsea“ įsigijo talentingąjį Danielį Sturridge‘ą, kuris per 2 mačus įmušė 2 įvarčius. Kartu su Luisu Suarezu dabar „Liverpool“ puolimas atrodo visai neblogai ir ateityje gali kelti nemažai bėdų net ir čempionato lyderiams. Kaip su šia puolimo mašina susitvarkys ne visada patikimai dirbanti „Arsenal“ gynyba, pamatysime kitos savaitės viduryje, bet spėjimas, kad įvarčių bus, būtų labai protingas.

2013.01.30, trečiadienis

Ispanijos Karaliaus taurė „Copa del Rey“

Madrido „Real“ – „Barcelona“

Madrido „Atletico“ – „Sevilla“

Nereikia būti ypatingai aistringu futbolo sirgaliumi, kad žinotum, ką reiškia Ispanijos „El Classico“. O jeigu vis dar nežinai, tai būtų puiki galimybė susipažinti su vienu iš labiausiai pasaulyje laukiamų derbiu. Komandos savo sudėtyse turi geriausius pasaulio žaidėjus, todėl galima drąsiai teigti, kad trečiadienį futbolo sirgaliai stebės aukščiausio lygio futbolo spektaklį. Abiems klubams prieš sezoną yra keliamas tikslas bet kokia kaina laimėti čempionatą ir Karaliaus taurę. Vienai iš šių komandų šio uždavinio įvykdyti, deja, nepavyks.

Kitame pusfinalyje susitinka šio sezono „La Liga“ išsišokėliai Madrido „Atletico ir „Sevilla“. „Atletico“ čempionate demonstruoja labai gražų žaidimą ir sugebėjo į trečiąją poziciją nustumti ne ką kitą, o „karališkąjį“ Madrido „Real“.

„Sevilla“ turi naują trenerį – neseniai komandai vadovauti pradėjo iš Maskvos „Spartak“ atleistas Unai Emery. Naujas treneris visada ekipai suteikia papildomų teigiamų emocijų. Ar to pakaks įveikti „Atletico“? Klausimas vertas pasvarstymų, tačiau tai yra taurė ir komandai iki finišo liko vos 2 žingsniai. Pergalės alkis turėtų ekipą motyvuoti pakankamai.