"Barcelona" gynėjas Abidalis į aikštę turėtų grįžti vasarį © Eurofootball.lt
"Barcelona gynėją Ericą Abidalį prižiūrintys medikai teigia, kad futbolininkas jau vasarį turėtų gauti leidimą rungtyniauti visa jėga.

Praėjusių metų kovą prancūzui buvo atlikta kepenų persodinimo operacija po to, kai nepavyko iki galo išgydyti užpernai jose aptikto auglio.

Nuo tada "Barcelona" medikų nuolat stebimas Abidalis pradėjo ilgą ir itin sudėtingą reabilitacijos procesą. Tik 2012-ųjų gruodį gynėjui buvo leista neriboti fizinio krūvio treniruotėse, o netrukus vis drąsiau imta kalbėti ir apie jo sugrįžimą į aikštę.

"Jau dabar galime prognozuoti, kad Ericas galės rungtyniauti vasarį. Artėja tas momentas, kai viskas priklausys ne nuo medicinos specialistų, o nuo "Barcelona" ekipos", - tvirtino prancūzą operavęs gydytojas Juanas Carlosas Garcia-Valdecasas.

2012-ųjų pabaigoje futbolininkui sportuoti visa jėga leidęs medikas pažymėjo, kad Abidalis į aikštę galėjo grįžti ir anksčiau, tačiau po operacijos prancūzas neteko labai daug svorio, atrofavosi raumenynas, kurį reikėjo atstatyti. Kaip teigia Garcia-Valdecasas, galutinėje reabilitacijos fazėje paciento organizmas tinkamai reaguodavo į fizinius krūvius, o pats gynėjas per savaitę priaugdavo maždaug po kilogramą.

"Jis veržte veržiasi į aikštę ir nekantrauja rungtyniauti. Ericas - tikras "Barcos" žaidėjas. Užsispyręs, kovingas ir mylintis gyvenimą. Daugelį nustebino jo tvirtumas išgirdus žinią apie ligą, tačiau jis puikiai su viskuo susidorojo. Jo ir Tito Vilanovos tvirtybė įkvėpė daugelį panašių negalavimų turinčių žmonių", - radijo stoties "Cadena Ser" eteryje teigė medikas.

"Mes taip pat stebime ir Ericui dalį kepenų padovanojusio jo pusbrolio Gerardo sveikatą. Paciento būklė yra puiki" , - pareiškė Garcia-Valdecasas.

Beje, trečiadienį Katalonijos ekipa informavo, kad Abidalis 3-4 dienas praleis vienoje Barselonos ligoninėje, kur jam turėtų būti atlikti papildomi tyrimai.

"Klubas, pačiam futbolininkui pageidaujant, prašo gerbti jo privatumą", - sakoma oficialiame "Barcelona" pranešime spaudai.