A.Iniesta: "Tikiuosi, kad fanai nenušvilps V.Valdeso" © Eurofootball.lt
Pirmadienį spaudos konferenciją surengęs "Barcelona" saugas Andresas Iniesta pareiškė palaikąs ekipos vartininką Victorą Valdesą.

31 metų futbolininko agentas praėjusią savaitę paskelbė, kad jo klientas neketina pasirašyti naujos sutarties su Katalonijos klubu ir 2014-ųjų vasarą turėtų išvykti.

Ispanijos bei kitų Europos šalių žiniasklaidoje tuoj pat pasipylė gandai apie naują "Barcelona" vartininką. Maža to, savaitgalį Tito Vilanovos auklėtiniai nusileido San Sebastiano "Real Sociedad" vienuolikei, o V. Valdesas iš savo vartų kamuolį traukė tris kartus.

Nepaisant kilusio ažiotažo, A. Iniesta užstojo komandos draugą: "Kaip futbolininkui man nepatinka V. Valdeso sprendimas. Aš laikau jį geriausiu vartininku pasaulyje ir nenoriu netekti bičiulo. Tačiau kaip žmogus aš jį puikiai suprantu ir visiškai palaikau todėl, kad kiekvienas mes esam savo likimo šeimininkais".

"Barcos" saugas taip pat išreiškė vilti, kad savaitgalį, kai "Barcelona" Camp Nou stadione susitiks su Pamplonos "Osasuna", komandos sirgaliai nepasitiks V. Valdeso švilpimu.

"Daug kam žinia buvo netikėta, bet jei pagalvotumėme ramiai, Victoro pasirinkimas atrodo paprastas ir natūralus. Nuo vaikystės jis "Barcoje" praleido beveik dvidešimt metų, penkis kartus tapo geriausiu Primeros vartininku, o visos komandos pergalės be jo nebūtų iškovotos. Aš tikiuosi, kad mūsų sirgaliai yra protingi bei supratingi žmonės ir jie nepuls švilpti savaitgalį",- teigė A. Iniesta.

"Negalvoju, kad jį pakeis. Mano komandos vartininkas yra V. Valdesas ir jis tokiu išliks iki pat paskutinės dienos", - pridūrė ispanas.