Penkios įdomiausios savaitės rungtynės © Eurofootball.lt
Po truputį Europos šalių futbolo lygose įsibėgėja antrasis pirmenybių ratas. Kai kurioms komandoms tai yra puiki galimybė įrodyti, kad jų užimama vieta neparodo ekipos pajėgumo, kitiems tai bus puiki proga atsirevanšuoti už pralaimėjimą pirmame rate.

2013.01.20, sekmadienis

Anglijos „Premier“ lyga

15:30 val. Londono „Chelsea“ (3 vieta) – Londono „Arsenal“ (6 vieta)

Pastarųjų penkių lygos rungtynių rezultatai: „Chelsea“ – 3 pergalės, 1 lygiosios ir 1 pralaimėjimas; „Arsenal“ – 3 pergalės, 1 lygiosios ir 1 pralaimėjimas.

Abi komandos šį sezoną demonstruoja labai banguotą žaidimą. „Chelsea“ nepavyko prisivilioti į savo gretas visų klubų medžiojamo trenerio Josepo Guardiolos, kuris pasirašė kontraktą su Miuncheno „Bayern“.

Taip pat su klubu vienu ar kitu būdu teks atsisveikinti tokiems žaidėjams kaip Frankas Lampardas, Ashley Cole‘as ar netgi Fernando Torresas. Šios permainos teigiamos įtakos komandos mikroklimatui tikrai nedaro.

„Arsenal“ iš paskutiniųjų bando pratęsti Theo Walcotto kontraktą, kurį Arsenas Wengeras visai neseniai perkėlė iš puolimo krašto į centrą. Šis sprendimas pasiteisino ir talentingasis anglas šiuo metu yra rezultatyviausias komandos žaidėjas.

Sunku nuspėti, ar pavyks Londono klubui šį sezoną užsikabinti ant ketvirtosios vietos, nes ekipa žaidžia nenuspėjamai, o kai kuriose rungtynėse atrodo, kad A.Wengero auklėtiniai žaidžia be gynybos ir galvoja tik apie tai, kaip įmušti kuo daugiau įvarčių į priešininkų vartus.

Jeigu „Arsenal“ pavyktų laimėti šiame Londono derbyje, tai būtų rimtas pareiškimas kitoms komandoms, kad šiais metais dar niekas neprarasta.

2013.01.20, sekmadienis

Nyderlandų „Eredivisie“

15:30 val. Amsterdamo “Ajax” (3 vieta) – Roterdamo “Feyenoord” (4 vieta)

Pastarųjų penkių lygos rungtynių rezultatai: „Ajax“ – 4 pergalės ir 1 lygiosios; „Feyenoord“ – 4 pergalės ir 1 lygiosios.

Galbūt Lietuvos futbolo sirgaliai nedaug žino, kas žaidžia už vieną ar kitą komandą, tačiau šis mačas yra laikomas pagrindiniu Nyderlandų „Eredivisie“ lygos derbiu.

Olandai jį vadina „De Klassieker“ (angliškai „The Classic“). Šių klubų sirgaliai pasižymi ypatinga neapykanta vieni kitiems ir dažnai po varžybų vyksta įvairaus masto susirėmimai, dažnai pasibaigiantys labai skaudžiai.

Po kelių rimtų incidentų per pastaruosius 20 metų, 2009 metų vasario mėnesį Amsterdamo ir Roterdamo miestų merai susitarė su Nyderlandų futbolo federacija 5 metams uždrausti dalyvauti rungtynėse svečių komandos fanams ir taip sumažinti galimybę nelaimingiems atsitikimams.

Sezonas jau įpusėjo, bet ryškaus lyderio dar nesimato. Abi ekipos pastaruoju metu demonstruoja gerą žaidimą, turi po lygiai taškų ir tik trimis taškais atsilieka nuo lyderių Eindhoveno „PSV“ ir Enšedės „Twente“. Komandos galutinai santykius turės išsiaiškinti antrame rate.

2013.01.20, sekmadienis

Anglijos „Premier“ lyga

18:00 val. Londono „Tottenham Hotspur“ (4 vieta) – „Manchester United“ (1 vieta)

Pastarųjų penkių lygos rungtynių rezultatai: „Tottenham Hotspur“ – 3 pergalės, 1 lygiosios ir 1 pralaimėjimas; „Manchester United“ – 4 pergalės ir 1 lygiosios.

Antrasis sekmadienio „Premier“ lygos desertas. Šįsyk sunkus išbandymas tenka „Tottenham Hostpur“ vienuolikėj. Svečiuose – ne kas kitas, o čempionato lyderis „Manchester United“.

Įdomu paminėti, kad būtent Londono klubas pirmame rate svečiuose įveikė „raudonuosius velnius“ 3:2. Be abejo, svečiai iš Mančesterio norės atsikeršyti ir įrodyti, kad tas pralaimėjimas buvo nesėkmingai susiklosčiusių aplinkybių rezultatas.

Nors „Tottenham Hotspur“ gan sėkmingai žaidžia namie, šeimininkams lengva nebus, nes neatrodo, kad „Manchester United“ turėtų kažkokį svečių aikštės baimės sindromą. Ekipa svečiuose skina pergales ir yra suklupusi tik 2 kartus.

Žvelgiant į turnyrinę lentelę, šis mačas svarbesnis Londono klubui, kovojančiam dėl ketvirtosios pozicijos. Sero Alexo Fergusono auklėtiniai jau yra susikrovę patogią 7 taškų persvarą prieš savo priešininkus „Manchester City“ ir teoriškai galėtų sau leisti prarasti keletą taškų. Aišku, jie su tokia teorija kategoriškai nesutiktų.

2013.01.20, sekmadienis

Italijos „Serie A“

21:45 val. „Roma“ (6 vieta) – Milano „Inter“ (4 vieta)

Pastarųjų penkių lygos rungtynių rezultatai: „Roma“ – 2 pergalės ir 3 pralaimėjimai; „Inter“ – 2 pergalės, 1 lygiosios ir 2 pralaimėjimai.

Jeigu „Inter“ šiais metais teoriškai dar pretenduoja tapti Italijos čempionais, tai Romos klubui turbūt teks pakovoti tik dėl vietos Europos lygos varžybose. O ir į jas patekti nebus taip lengva, nes teks konkuruoti su „Milan“, „Udinese“ ir Florencijos „Fiorentina“, kurios žūt būt stengsis iškovoti teisę į antrą pagal pajėgumą Europos turnyrą.

„Roma“ pralaimėjo pastarąsias 2 lygos rungtynes, prieš tai įspūdingai nugalėjusi „Milan“. Tokio nenuspėjamo žaidimo priežastis rasti sunku, bet tam yra treneris, kuris turi sustyguoti išsiderinusi instrumentą. Tiesa, praėjusį trečiadienį komanda iškopė į Italijos taurės pusfinalį ir turi galimybę šį sezoną iškovoti trofėjų.

„Inter“ savaitės viduryje dramatiškoje taurės dvikovoje su „Bologna“ paskutinėmis minutėmis išplėšė pergalę, o tokios pergalės visada pakelia komandos dvasią ir nuteikia teigiamai artėjančioms rungtynėms. Įdomu pažymėti, jog būtent šios ekipos susitinka tarpusavyje vienoje iš pusfinalio porų ir turės dar vieną progą išsiaiškinti, kuri iš jų stipresnė. Pirmojo rato susitikimą Milane laimėjo „Roma“ 3:1.

2013.01.20, sekmadienis

Ispanijos „La Liga“

22:00 val. „Valencia“ (7 vieta) – Madrido „Real“ (3 vieta)

Pastarųjų penkių lygos rungtynių rezultatai: „Valencia“ – 4 pergalės ir 1 pralaimėjimas; „Real“ – 2 pergalės, 2 lygiosios ir 1 pralaimėjimas.

Kas dedasi „Real“ viduje težino turbūt vienintelis klubo prezidentas. To priežastis turbūt yra faktas, kad ekipa jau beveik prarado galimybę iškovoti „La Liga“ čempionų titulą. Nors „karališkajam“ klubui bet kokia vieta be pirmos yra laikoma nesėkme, dėl antros vietos teks dar rimtai pakovoti. Panašu, kad tuo tarpu „Valencia“ jau atranda savąjį ritmą ir realiai pretenduoja į ketvirtąją ar netgi trečiąją pozicijas.

Savo rimtus ketinimus Valensijos ekipa įrodė Ispanijos Karaliaus taurės dvikovoje su tuo pačiu „Real“, praėjusį antradienį svečiuose nusileidęs 0:2. „Valencia“ puolėjai Roberto Soldado ir Jonas Oliveira neišnaudojo šimtaprocentinių progų, o vieną kartą tiesiog nepataikė į tuščius vartus.

Trenerio Ernesto Valverdės auklėtiniai žaidimu nė kiek nenusileido tituluotiesiems varžovams, todėl artėjančios rungtynės turėtų būti tikrai įspūdingos, turint omenyje, jog mačas vyks Valensijoje, kur šeimininkų komanda yra ypatingai palaikoma vietos sirgalių. Pirmojo rato dvikova Madride baigėsi taikiai 1:1.