C.Ronaldo: esu laimingas ir "Real" klube noriu likti bent iki sutarties pabaigos © Eurofootball.lt
Nesėkmingai šiame sezone rungtyniaujančio Madrido „Real“ lyderis Cristiano Ronaldo teigė, kad Ispanijos čempionų gretose norėtų likti bent jau kol baigsis jo sutartis, be to portugalas nuo paaštrėjusios kritikos gynė savo tautietį ir „Los Blancos“ trenerį Jose Mourinho.

27-erių metų puolėjas paneigė gandus, kad artimiausiu metu jis gali persikelti į kitą klubą teigdamas, kad „Real“ komandoje norėtų likti iki pat 2015-ųjų metų vasaros – iki tada galioja dabartinė futbolo žvaigždės sutartis su praėjusių metų „La Liga“ čempionais.

„Noriu žaisti Madride bent iki sutarties pabaigos – esu visiškai tuo tikras. Kas bus po to aš nežinau, ateities numatyti negaliu. Ar esu laimingas? Atvirai sakau, esu – darau tai, kas man patinka ir tuo kasdien mėgaujuosi“, – fifa.com interneto svetainėje cituojamas portugalas.

Neseniai spaudoje pasirodė gandų, kad galimybe įsigyti C.Ronaldo domisi turtingasis „Paris Saint-Germain“ klubas. Į „Real“ ekipą puolėjas už iki šiol rekordinę pinigų sumą, 97 mln. eurų, persikėlė 2009 iš „Manchester United“ ir per metus uždirba apie 10 mln. eurų. Pranešama, kad Madrido ekipa tikisi pratęsti sutartį su portugalu ilgesniam laikui ir siūlo apie 15 mln. eurų metinį uždarbį, tačiau derybos dar nėra baigtos.

„Žmonės dažnai protestuoja ir reiškia nepasitenkinimą, tai reikia gerbti, vis dėlto, manau, kad jie turėtų būti kantrūs J.Mourinho atžvilgiu. Jis yra toks žmogus, kuris komandai nori tik geriausio ir galėtų kautis iki mirties, kad apgintų savo klubą. Tai žino visi komandos nariai, tačiau turime gerbti ir aistruolių nuomonę. Mano požiūriu jis yra geriausiasau treneris, turintis daugybę patirties ir laimėjęs viską, ką galėjo laimėti“, – „Real“ trenerį J.Mourinho gynė C.Ronaldo.

Pastaruoju metu J.Mourinho sulaukia daugybės kritikos ne tik iš „Real“ sirgalių, bet ir iš spaudos. Ypač aršiai portugalą kritikuoja net ir paprastai Madrido klubui palankus Ispanijos sporto dienraštis „Marca“. Ne ką mažiau kritikos ir prieštaringų vertinimų susilaukia ir C.Ronaldo, kuris teigė, kad jau išmoko su tuo gyventi.

„Nežinau, kodėl esu laikomas prieštaringa asmenybe. Negaliu į šį klausimą atsakyti užtikrintai, nes ir pats savęs dažnai to klausiu. Žmonės, kurie mane pažįsta ir žaidžią kartu žino, koks aš esu. Tie, kurie nežino, gali sakyti ir galvoti bet ką. Reikia tiesiog išmokti su tuo gyventi, nes kritika yra kiekvieno futbolininko karjeros dalis“, – teigė C.Ronaldo.

„Real“ klubas šeštadienį „Primera“ lygos rungtynėse nesugebėjo įveikti autsaiderės Pamplonos „Osasuna“ ir antroje vietoje esančio Madrido „Atletico“ atsilieka 7 taškais, o nuo lyderės „Barcelona“ – net 18. Pastarosiose rungtynėse C.Ronaldo dėl geltonų kortelių nerungtyniavo, tačiau šiemet visuose turnyruose komandai jau yra pelnęs 28 įvarčius.