Grandų dvikovų metu - ypatinga "Tonybet" pasiūla © Eurofootball.lt
Šį savaitgalį Ispanijos futbolo čempionate susitiks pirmenybių tamsusis arkliukas „Malaga“ su čempionės titulą ginančia Madrido „Real“ ekipa. Tuo tarpu Italijoje visų akys bus nukreiptos į Romą, kur vietos „Roma“ susikaus su „AC Milan“. Apžvelgiame būsimų varžovų perspektyvas ir pateikiame „TonyBet“ bukmekerių nustatytus koeficientus.

„Malaga“ – 5,65 / Lygiosios – 4,25 / Madrido „Real“ – 1,55


„Malaga“ po uraganiško sezono starto šiek tiek sulėtino tempą, tačiau nesirengia lengvai pasiduoti karališkajam Madrido „Real“ klubui, kuris žaidžia taip banguotai, jog po truputį gali nustumti galimybę apginti čempionų titulą į užnugarį.

Kuklusis Ispanijos klubelis šiemet netikėtai įšoko į UEFA Čempionų lygos sūkurį, kur triumfavo savo grupėje ir nekantraudamas laukia aštuntfinalio susirėmimų su „Porto“. Negana to, čempionate, kuriame vyrauja atakuojantis futbolas „Malaga“ aptvėrė savo vartus geležine užtvara - per 16 turų praleido vos 10 įvarčių – geriausias rezultatas Ispanijoje. Pasitikėjimo savo jėgomis pridės dvi paskutinės rungtynės, kuomet įmušti 6 įvarčiai be atsako į „Sevilla“ ir „Granada“ vartus. Nors puolime ši ekipa neblizga įvarčių gausa, tačiau turi daug žaidėjų gebančių grasinti varžovų vartams ir nuo to priešininkams nei kiek ne lengviau.

Praeito sezono Ispanijos čempionato nugalėtojas Madrido „Real“ nuo amžinų varžovų „Barcelona“ futbolininkų atsilieka 13 taškų, o nuo kito sostinės klubo „Atletico“ - keturiais. Šiose rungtynėse karališkąjį klubą tenkins tik pergalė, nes po dar vieno kluptelėjimo, titulo lenktynėse, atsidurs tolimame užnugaryje. Charizmatiškasis Jose Mourinho neslepia nusivylimo dėl nestabilaus žaidimo, tačiau nesirengia sudėti ginklų sezonui dar nepasiekus pusiaujo. Komanda pasiruošusi siekti 10-os Europos taurės, tačiau Čempionų lygos aštuntfinalio burtai suvedė ispanus su tituluotu „Manchester United“ klubu. Kita vertus siekiant garbingo trofėjaus reikia įveikti visą eilę galingų varžovų. Bene geriausias pasaulio futbolininkas C.Ronaldo Ispanijos čempionate jau nieko nestebina įsmeigęs 14 įvarčių į varžovų vartus.

Dvi geriausią gynybą Ispanijos futbolo čempionate demonstruojančios ekipos susikaus 17-ojo turo rungtynėse ir galima laukti aukščiausio lygio futbolo spektaklio. Jeigu rungtynės baigsis nulinėmis lygiosiomis šioms rungtynėms taikomas specialus - sąlyginis statymas!

* * *

„Roma“ – 2,35 / Lygiosios – 3,60 / „AC Milan“ – 2,85


Italijos čempionato kaimynės „Roma“ - „AC Milan“ nori į šventines atostogas vykti geros nuotaikos ir pagerinti savo užimamas pozicijas pirmenybėse.

„Roma“ jau keturis metus neiškovojo jokių titulų Italijoje, nors šį sezoną komanda žymiai pasistiprino, tačiau jai reikėjo laiko kol naujieji žaidėjai pradėjo demonstruoti norimus rezultatus. Dabar taip pat po keturių pergalių iš eilės praeitą savaitgalį sekė pralaimėjimas vidutiniokams „Chievo“ futbolininkams. Pagal įmuštų įvarčių skaičių Italijos čempionate niekas neprilygsta „Roma“ pasiektiems 38 tiksliems smūgiams, tiesa, nei vienas žaidėjas neišsiskiria rezultatyvumu – du žaidėjai pelnė po 8 įvarčius, o klubo simbolis Frančesco Totti pasižymėjo 6 kartus.

Traumų maras ir visa eilė pasikeitimų sudėtyje nepaliaujamai krėtė „AC Milan“ sezono pradžioje. Atrodė, kad šis sezonas jau palaidotas, kai komanda buvo Italijos čempionato turnyrinės lentelės apatinėje dalyje, tačiau po truputį šis tituluotasis klubas grįžo į pergalingą kelią. Viską aukštyn kojom apvertė pergalė prieš Čempionus „Juventus“ futbolininkus, nuo to laiko juodai balta ekipa nepatyrė nei vieno pralaimėjimo ir nuolat gerina savo pozicijas. Galbūt su fortūnos pagalba 14 taškų deficitas iki lyderių sezonui artėjant prie pabaigos ištirps, nors neabejotinai klubo taikiklyje dabar Čempionų lygos trofėjus, tačiau jau aštuntfinalyje nelemti burtai suvedė su „Barcelona“ ir ši svajonė kaip mat pakibo ant plauko.

Šeštoje vietoje esanti „Roma“ turi 2 taškų pranašumą prieš septintą „AC Milan“ ir artėjant šventėms sieks ketvirtosios pergalės namuose iš eilės. Šiam susitikimui taip pat skirtas sąlyginis statymas.