J.Cruyffas: "T.Vilanovos sveikatos problemos nepaveiks "Barcelonos" © Eurofootball.lt
Buvęs Katalonijos ekipos futbolininkas ir strategas Johanas Cruyffas įsitikinęs, kad vyriausiąjį "Barcelona" trenerį Tito Vilanovą užklupusios sveikatos problemos neigiamai nepaveiks jo auklėtinių demonstruojamo žaidimo.

Pasak legendinio olando, dabartinė "Barcelona" ir taip yra labai vieninga komanda, o užklupusios negandos ją suvienys dar labiau ir padarys stipresne.

"Mane, žinoma, nustebino nemalonios žinios iš Barselonos. Visiškai suprantama, kad šiuo metu Tito labiausiai rūpi jo šeima ir vaikai. Man pačiam teko pergyventi kažką panašaus ir būtent šeima sunkiausiomis mano gyvenimo akimirkomis buvo svarbiausia mano atrama. Šeima yra tie žmonės, kurie pergyvena labiausiai", - interviu radijo stočiai "RAC1" dėstė J. Cuyffas.

Tačiau olandas yra įsitikinęs, kad T. Vilanova sugebės įveikti klastingą ligą ir netrukus vėl stos prie ekipos vairo. "Barcos" futbolininkai, pasak jo, neleis sau atsipalaiduoti ir komandos žaidimo kokybė tikrai nesuprastės.

"Komandos tai nepaveiks. "Barcelona" ir taip yra pakankamai stipri, o negandos ją suvienys dar labiau. Futbolininkai patys žino, ką reikia daryti aikštėje, tad viskas bus gerai. Bet kuris ekipos lyderis yra pakankamai patyręs, praleidęs klube daug metų, todėl trenerio netektis liga neišmuš iš vėžių komandos", - įsitikinusi "Barcelona" legenda.

J. Cruyffas įsitikinęs, kad "Barcos" vairą laikinai perima puikiai komandą pažįstantis specialistas, kuriam pakaks ir patirties, ir kantrybės.

"Jordi Roura jau prieš tai dirbo "Barcoje" ir puikiai pažįsta klubą. Nematau nė vienos priežasties, dėl kurios juo reikia nepasitikėti. Dabar liko vienerios rungtynės, o tada bus pertrauka",- svarstė olandas.

Pasak J. Cruyffo, lemiamų kovų metas Katalonijos ekipai ateis antroje vasario pusėje, kai vėl atsinaujins kovos UEFA Čempionų lygoje ir daug kas ims aiškėti batalijose dėl Primeros nugalėtojų vardų.