Dėl J.Kvedaro skandalų Lietuvos futbolą palieka rėmėjai © Eurofootball.lt
Su įvairiomis nusikalstamomis grupuotėmis siejamas Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Julius Kvedaras tampa vis didesne našta visam Lietuvos futbolui. Keletas Lietuvos futbolą finansiškai rėmusių verslo įmonių jau nutraukė paramą LFF. Vienos atvirai, kitos neoficialiai kalba, kad viena pagrindinių tokio sprendimo priežasčių – skandalai, lydintys LFF ir jos vadovą.

Porą metų LFF ir A lygą rėmusi bendrovė „General Financing“ portalui lrytas.lt patvirtino, kad traukiasi iš LFF rėmėjų gretų. „Mūsų sprendimas trauktis iš tiesų yra susijęs su įvairiais skandalais, kuriuose minimi LFF ir jos vadovo J. Kvedaro vardai, - sakė bendrovės „General Financing“ generalinis direktorius Konstantinas Balakinas. – Šie skandalai tiesiogiai kenkė „General Financing“, kaip LFF partnerės įvaizdžiui.“

Kitas LFF palikęs partneris – visame pasaulyje žinomas „Carlsberg“ prekinis ženklas. Ilgametis Europos futbolo čempionatų, UEFA ir daugelio žinomų klubų (pavyzdžiui, legendinis „FC Liverpool“) bei lygų rėmėjas į Lietuvos futbolą atėjo dar 2007-aisiais.

Pastarojo laikotarpio skandalai, dabartinio federacijos vadovo sąsajos su įvairiais kriminalinio pasaulio veikėjais ir pradėti tyrimai dėl galimai neteisėto praturtėjimo privertė ir šį rėmėją nutraukti partnerystę su LFF.