Penkios įdomiausios savaitės rungtynės © Eurofootball.lt
Praėjusi savaitė futbolo sirgaliams buvo ypatinga: dramatiškai pasibaigęs Mančesterio derbis, kuriame liejosi kraujas, Lionelio Messi rekordas, „Zenit“ ir „Anži“ klubų dvikova minusinėje temperatūroje stadione be žiūrovų. Šią savaitę net trijose rungtynėse susitiks pirmas-antras vietas lentelėse užimančios komandos, tad emocijų ir įspūdžių neturėtų trūkti. Tikėkimės šįsyk be kraujo praliejimo.

Rubrikoje „Navigatorius“ šį kartą aptarsime labiausiai intriguojančias savaitės rungtynes.

2012.12.15, šeštadienis

Anglijos „Premier“ lyga

14:45 val. „Newcastle United“ (14 vieta) – „Manchester City“ (2 vieta)

Pastarųjų penkių lygos rungtynių rezultatai: „Newcastle United“ – 1 pergalė ir 4 pralaimėjimai; „Manchester City“ – 2 pergalės, 2 lygiosios ir 1 pralaimėjimas.

Šią savaitę dauguma viršutinės lentelės dalies komandų susitinka su žemiau esančiomis ekipomis, tačiau vienas iš įdomesnių mačų vyks Niukasle, kur šeimininkai susitiks su „Manchester City“. Įdomu pažymėti, kad „Newcastle United“ visas sezono pergales yra iškovojusi savo stadione. Galbūt tai yra todėl, kad komandą aistringai palaiko aistruoliai? Bet kokiu atveju „miestiečiams“ lengva nebus. Be to, yra daug klaustukų, kokioje formoje šiuo metu yra „Manchester City“, ar ekipa nėra psichologiškai palūžusi po pralaimėjimo „Manchester United“, ar sugebės tinkamai nusiteikti prieš, atrodo, vienus lygos autsaiderių.

„Newcastle United“ nuo 18-os vietos, kuri priklauso taip vadinamai „raudonajai iškritimo zonai“, skiria tik 2 taškai, tad jeigu komandos tikslai šį sezoną yra kovoti dėl žymiai aukštesnių vietų „Premier“ lygoje, o ne kaip nepatekti į „raudonąją zoną“, būtų pats laikas pradėti rinkti taškus. O pergalė prieš praeito sezono čempionus ne tik pridėtų gyvybiškai svarbius 3 taškus, bet ir leistų kuo pasigirti Niukaslo klubo futbolo gerbėjams. Juk ne kiekvieną dieną laimima prieš čempionus. Tačiau ir lygiųjų atveju „šarkos“ susilauktų teigiamų pagyrų.

Didžiausias „Newcastle United“ trenerio Alano Pardew galvos skausmas yra klausimas, ar galės susitikime dalyvauti Hatemas Ben Arfa, kuris yra vienas iš kertinių Niukaslo klubo žaidėjų. „Miestiečiams“, kurių sudėtyje yra ne viena žvaigždė, vieno, kad ir labai gero žaidėjo trauma, neatsiliepia komandos žaidimui taip akivaizdžiai kaip šeimininkams, todėl rungtynių baigtis gali iš dalies būti nulemta dar joms neprasidėjus, jeigu jose dėl traumos negalės dalyvauti prancūzas H. Ben Arfa. „Manchester City“ ekipoje nebus diskvalifikuoto Garetho Barry, kuris buvo suspenduotas vienam mačui už kalbas su teisėju po pralaimėjimo prieš „Manchester United“ praeitą sekmadienį.

2012.12.15, šeštadienis

Italijos „Serie A”

21:45 val. Romos „Lazio“ (4 vieta) – Milano „Inter“ (2 vieta)

Pastarųjų penkių lygos rungtynių rezultatai: „Lazio“ – 3 pergalės ir 2 lygiosios; „Inter“ – 2 pergalės, 1 lygiosios ir 2 pralaimėjimai.

„Lazio“ šiose rungtynėse sieks laimėti ir priartėti prie viršutinio trejetuko, na o „Inter“ stengsis nugalėti ir nepaleisti lyderio „Juventus“ iš akiračio. Pralaimėjimo atveju „ereliai“ gali nusiristi ir iki 6 vietos, nes nuo jų tik tašku atsilieka amžini priešai „Roma“ ir Florencijos „Fiorentina“.

„Lazio“ žaidimas teikia vilčių kovoje dėl vietos Čempionų lygoje ir komanda taškų per daug nebarsto, ypač žaisdama namie. Tuo tarpu „Inter“ pralaimėjo pastarąsias 2 rungtynes išvykoje. Tad žiūrint į statistiką, aiškus dvikovos favoritas lyg ir būtų „Lazio“, tačiau realybėje taip nebūna ir niekada negali nuspėti kaip viskas susiklostys aikštėje.

Įdomu paminėti, kad praėjusių 4 lygos turų rungtynėse, kai „Lazio“ žaidė namuose ir laimėjo, bent po kartą pasižymėti pavyko Romos klubo puolėjui iš Vokietijos Miroslavui Klose. Įdomu, ar pavyks jam pratęsti šią sėkmingą seriją?

„Inter“ komandoje praeitą sezoną sėkmingai rungtyniavęs Wesley Sneijderis praeitą savaitę viešai pareiškė, jog neketina pratęsti sutarties ateinančią vasarą, tad Milano klubo „virtuvėje“ nėra viskas taip gerai, kaip norėtųsi.
Verta pažymėti, kad abi ekipos tęsia kovas Europos taurės varžybose ir laukia burtų.

2012.12.16, sekmadienis

Turkijos „Super Lig”

20:00 val. Stambulo „Galatasaray“ (1 vieta) – Stambulo „Fenerbahce“ (2 vieta)

Pastarųjų penkių lygos rungtynių rezultatai: „Galatasaray“ – 2 pergalės, 2 lygiosios ir 1 pralaimėjimas; „Fenerbahce“ – 3 pergalės ir 2 lygiosios.

Turkijos „Super Lig“ nepriklauso lygoms, kurios sulaukia didžiulio futbolo gerbėjų dėmesio, tačiau šią dvikovą verta paminėti. Šias rungtynes būtų galima dėti į tą patį krepšelį su „Manchester United“ prieš „Manchester City", Romos „Lazio“ prieš „Roma“ ir panašiai. Tai yra miesto derbis ir tai yra Turkija. Ši šalis yra tiesiog pamišusi dėl futbolo, o sekmadienio mačas sulaukia ypatingo dėmesio, nes klubus šalyje palaiko gausiausios sirgalių grupės. Šis derbis turkiškai yra vadinamas Kitalararasi, kas reiškia Tarpkontinentinis. Kodėl? Todėl, kad kiekviena komanda atstovauja skirtingai Stambulo miesto daliai, o viena iš jų yra Europinėje dalyje, o kita Azijos pusėje. Priešininkai tarpusavyje susitikinėja jau daugiau nei 100 metų, o per tą laiką tarp komandos sirgalių įsivyravo dažnai gana įtempta priešprieša, neretai perauganti į pavojingus susirėmimus. Įtampą ir išprotėjusių sirgalių skandavimus šiose rungtynėse garantuojame. Tikrai verta pažiūrėti.

2012.12.16, sekmadienis

Ispanijos „La Liga“

22:00 val. „Barcelona“ (1 vieta) – Madrido „Atletico“ (2 vieta)

Pastarųjų penkių lygos rungtynių rezultatai: „Barcelona“ – 5 pergalės; „Atletico“ – 4 pergalės ir 1 pralaimėjimas.

Šių rungtynių antraštė galėtų būti – „Dviejų futbolo magų šou“. Lionelis Messi prieš Radamelį Falcao. Kas įmuš daugiau? O gal kas įmuš gražesnį? Tokios mintys sukasi ne vieno tikro futbolo gerbėjo galvoje, laukiant šios dvikovos. Tai iš tiesų turėtų būti ypatingas reginys. Nepaisant pasirodžiusių pranešimų apie kitus „rekordininkus“, kol kas oficialiai L.Messi yra daugiausiai įvarčių per kalendorinius metus įmušęs futbolininkas. Sekmadienį Camp Nou stadione šio fantastiško rekordo kartelę mažasis argentinietis turės galimybę pakelti dar aukščiau. O žinant jo sugebėjimus, tai gali būti ne vienas ir ne du įvarčiai. Tačiau svečiai iš Madrido irgi ne pėsti. Jie turi kolumbietį Radamelį Falcao, kuris jau yra spėjęs gauti tokias pravardes kaip „tigras“ ar „uraganas“ dėl savo ypatingo sugebėjimo mušti nepaprasto grožio ir sudėtingumo įvarčius. Ir mušti daug. Praeito turo rungtynėse prieš „Deportivo“ kolumbietis savo įmuštų įvarčių sąskaitą papildė net 5 įvarčiais ir su 16 sėkmingų smūgių pralenkė net patį Cristiano Ronaldo!
„Atletico“ jau yra gavęs antausį nuo Madrido „Real“ kai išvykoje pralaimėjo 0:2. Panašiai turėtų būti ir Barselonoje, turint omenyje, kad „Barcelona“ šiam sezone atrodo daug geriau nei „Real“. Susitikimo favoritas, aišku, yra „Barca“, nebent kažką stebuklingo sukurs burtininkas R.Falcao. O kad daugybę mažų stebuklų galėsite pamatyti visas 90 minučių – garantuojame!

2012.12.16, sekmadienis

Prancūzijos „Ligue 1“

22:00 val. „Paris Saint-Germain“ (2 vieta) – Liono „Olympique“ (1 vieta)

Pastarųjų penkių lygos rungtynių rezultatai: „PSG“ – 3 pergalės ir 2 pralaimėjimai; „Olimpique“ – 3 pergalės, 1 lygiosios ir 1 pralaimėjimas.

Prancūzijos „Ligue 1“ čempionate į pirmąją vietą šiuo metu pretenduoja trys komandos. Dvi iš jų šį savaitgalį tarpusavyje aiškinsis, kuri yra stipresnė. „Paris Saint-Germain“ savo aikštėje priims dabartinius lyderius Liono „Olympique“. Prieš sezono pradžią paryžiečių savininkai iš Kataro plačiai atvėrė pinigines, įsigijo keletą pasaulinės klasės žaidėjų ir atvirai afišavo savo kėslus tapti „Ligue 1“ nugalėtojais. Sekmadienį bus puiki proga įrodyti, kad ketinimai rimti ir ekipa pajėgi tapti čempionais. Niekas negali paneigti, kad vienas iš PSG pirkinių atsipirko su kaupu.

Švedas Zlatanas Ibrahimovičius galbūt nėra šventasis ir kartais savo veiksmais pasaldina bulvarinių laikraščių pirmuosius puslapius, tačiau aikštelėje, konkrečiai Prancūzijos aukščiausiame divizione, jam lygių kol kas nėra. Su 17 įvarčių jis yra gerokai atitrūkęs nuo artimiausio persekiotojo Bafetimbi Gomiso iš Liono „Olympique“. O tai dar viena priežastis stebėti šį mačą. Kuris iš šių puolėjų sugebės pasižymėti sekmadienį?