Xavi: "Žinios apie naująją mano sutartį - kitą savaitę" © Eurofootball.lt
Ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje "Barcelona" saugas Xavi Hernandezas prasitarė, jog kitą savaitę jis pasirašys naują sutartį su Katalonijos klubu.

"Derybos beveik baigtos ir aš esu tuo labai patenkintas, o apie tai oficialiai greičiausiai turėtų būti paskelbta kitą savaitę. Negaliu apie tai nepranešti. "Barcelona" buvo, yra ir bus vienintelis mano pasirinkimas, tad aš laimingas, kad karjerą čia galėsiu tęsti bent jau tol, kol man sukak 36 metai", - tvirtino katalonas.

Dienraščių "El Mundo Deportivo" ir "Sport" duomenimis, Xavi su "Barcelona" pasirašys kontraktą, galiosiantį iki 2016-ųjų vasaros.

Pats futbolininkas pasidžiaugė, jog dabartinė komanda išliko vieninga ir mėgaujasi futbolu, nors prie jos vairo ir nebestovi Josepas Guardiola: "Taip, ekipos treneris pasikeitė, tačiau Tito Vilanova su visomis užduotimis susidorojo puikiai. Šie metai buvo panašūs į praėjusius. Mes vis dar žaidžiame puikų futbolą. Tai ta pati komanda, tas pats įkvėpimas".

Saugas taip pat pasinaudojo proga su žurnalistai pabendrauti apie Davidą Villą ir Andresą Iniestą.

"Nereikia pamiršti, kad Davidas yra reikalingas komandai ir jo vaidmuo aikštėje bei įtaka yra labai svarbūs. Taip buvo ir taip bus ateityje. Andresas? Jis yra neįtikėtinas futbolininkas, patyręs, subrendęs, tad jis nusipelno aukščiausių apdovanojimų", - įsitikinęs Xavi, kuris taip pat pažymėjo, kad jį džiugina ir po kepenų persodinimo operacijos sveikstantis Ericas Abidalis. Pasak saugo, jo komandos draugas yra laimingas ir kupinas ryžto vėl žengti į aikštę.