Vieniša ištikimybė: "Udinese" klubą Italijos čempionato mače palaikė vienas žmogus (FOTO) © Eurofootball.lt
"Udinese" klubas turėtų nusivilti savo aistruoliais - Italijos čempionato mače išvykoje su Genujos "Sampdoria" Udinės komandą palaikė... vos vienas žmogus.

Svečiams skirtoje daugiau nei 4 tūkstančių vietų tribūnoje stovėjo vienintelis Arrigo Brovedani. 37 metų tikino nesitikėjęs išvysti daug bendraminčių, tačiau buvo šokiruotas supratęs, jog yra visiškai vienas.

Tiesa, ir jis beveik 1 tūkstančio kilometrų atstumą tarp miestų įveikė pirmiausiai darbo reikalais, o ta pačia proga užsuko į rungtynes.

Už šią ištikimybę jam buvo atsilyginta: "Udinese" puolėjas Antonio Di Natale, nugirdęs ekipą palaikančias skanduotes, pakvietė Brovedani kartu apšilti, o po dvikovos padovanojo bilietą į kitą mačą namie. Stadiono darbuotojai vaišino svečią kava, "Sampdoria" vadovai padovanojo marškinėlius, o gerbėjai pakvietė išlenkti alaus bokalą.

Futbolą dievinančioje Italijoje sirgaliams problemų sudaro griežti saugumo reikalavimai bei būtinybė gauti aistruolio asmenybę patvirtinantį dokumentą. To imamasi dėl siekiant išvengti incidentų, per kuriuos anksčiau neišvengta aukų.

Šiuo metu populiariausias nacionalinis čempionatas yra Vokietijoje - kiekvieną "Bundesliga" mačą vidutiniškai stebi 42,299 žmonės. Antroje vietoje žengia Anglijos "Premier" lyga (35,629), trečioje - Ispanijos pirmenybės (29,665). Italijos rezultatas - vos 21,876.


Aistruolis (La Presse nuotr.)