Fergusonas: pergalė būtų vienas iš geriausių mūsų rezultatų © Eurofootball.lt
"Manchester United" vyriausiasis treneris Seras Alexas Fergusonas teigia, jog pergalė sekmadienio Mančesterio derbyje būtų vienas iš geriausių kada nors iškovotų rezultatų per jo 26 metų karjerą už "raudonųjų velnių" vairo.

"United" į varžovų "Etihad" stadioną važiuoja prieš Anglijos čempionus turėdami trijų taškų persvarą turnyrinėje lentelėje. Nors "City" "Premier" lygoje šiame sezone dar nepralaimėjo, tačiau iš paskutiniųjų trijų mačų du kartus sužaidė lygiosiomis.

"Tai bus labai svarbios rungtynės ir jei ginsimės taip, kaip prieš "Reading", tuomet turėsime problemų, - sakė Fergusonas. - Jei sekmadienį iškovosime pergalę, tai bus vienas iš didžiausių mūsų pasiekimų, nes "City" yra stipri komanda, su gerais žaidėjais. Lengva nebus.

Bent jau ant popieriaus tai bus rungtynės tarp dviejų geriausių šalies ekipų. Pažvelgus į lentelę, didelio skirtumo tarp mūsų nėra, tačiau "Man City" yra praėjusių metų čempionai.

Dėl dvikovos svarbos manau, jog abi komandos bandys žaisti atsargiai. Roberto Mancini ir aš turėsime giliai apsvarstyti sudėtis ir taktikas, todėl gali atsirasti atsargaus žaidimo elementas.

Tačiau dėl to negali būti tikras, nes tai yra derbis, kurio metu gali nutikti bet kas, o taip dažnai ir būna. Aistruolių entuziazmas gali lengvai pasiekti ir paveikti pačius futbolininkus, tad taktikos būna nustumiamos į šalį ir abi ekipas paveikia emocijos.

Ankstyvas įvartis taip pat gali paveikti komandas, todėl iš abiejų pusių galime pamatyti aukščiausios kokybės atakuojantį futbolą. Tokiu atveju laikykitės ir mėgaukitės."

Abu Mančesterio klubai jau atsiplėšė nuo artimiausių persekiotojų. "Man Utd" nuo trečioje vietoje esančio Londono "Chelsea" pabėgo jau dešimčia taškų, tačiau Fergusonas teigia, kad dar anksti nurašyti kitas ekipas.

"Šiame sezono etape dar negalime sakyti, kad vyksta lenktynės tik tarp dviejų klubų, - tęsė ilgametis "United" strategas. - Vienu momentu nuo "Chelsea" atsilikinėjome 12 taškų, o grįžus atgal į 1998 metus prieš "Arsenal" pirmavome 11 taškų, tačiau jie mus aplenkė.

Mums svarbiausia yra pasimokyti iš šių klaidų. Reikia rasti problemos sprendimą."