Benitezas ramina "Chelsea" aistruolius: pažiūrėkite į mano CV - esu laimėjęs viską, kas įmanoma klubų lygmenyje © Eurofootball.lt
Naujasis Londono "Chelsea" strategas Rafaelis Benitezas neturi abejonių, kad dirbant su aikštinguoju klubo savininku Romanu Abramovičiumi bėdų nekils.

52 metų specialistas iki sezono pabaigos užims du prestižinius trofėjus: UEFA Čempionų lygos ir Anglijos FA taures iškovojusio, bet vos šešis mėnesius teišdirbusio Roberto Di Matteo vietą.

Benitezas nebus naujokas Anglijoje - jis šešis sezonus dirbo "Liverpool" ekipoje, tačiau santykiai su tuomečiais klubo savininkais Georgu Gillettu ir Tomu Hicksu nebuvo produktyvūs. Būtent ši patirtis strategui leidžia viltis, kad su milijardieriumi iš Rusijos, atleidusiu jau aštuonis trenerius per devynerius metus, dirbti bus lengviau.

"Turime savininką, techninį direktorių Michaelą Emenalo ir gerus darbuotojus. Bus lengva,- sakė Benitezas. - Neturime dviejų savininkų, kurie vienas su kitu nesikalba - tai buvo milžiniška problema."

Kalbėdamas apie naują iššūkį Benitezas pabrėžė: "Turiu dar didesnį troškimą laimėti nei anksčiau. Išanalizavau komandą. Ar galima laimėti trofėjų? Turime penkias galimybes, tad tiesiog dirbkime. Ar matėte mano karjeros aprašą? Laimėjau viską, kas įmanoma klubų lygmenyje."

"Chelsea" gerbėjai žinią apie Benitezo paskyrimą sutiko skeptiškai, bet Benitezas dėl to nesijaudina: "Noriu, kad sirgaliai būtų patenkinti. Juk mes siekiame to paties tikslo - laimėti kiekvieną mačą. Treneris ir aistruoliai to trokšta labiausiai iš visų."

Benitezo, kuris asistentu pasirinko buvusį garsų futbolininką Bolo Zendeną, nejaudina faktas, kad jis dirbs tik iki sezono pabaigos. Vasarą "Chelsea" gali mėginti prisivilioti trokštamiausią trenerį - Pepą Guardiolą, kuris kol kas atostogauja.

"Mano santykiai su Guardiola yra puikūs. Jis - nuostabus specialistas, o kas bus ateityje, nežino niekas. Žinoma, noriu, kad viskas klostytųsi gerai. Neturiu abejonių, kad aistruoliai bus patenkinti treneriu su nugalėtojų mentalitetu ir troškimu laimėti. Viliuosi, kad jie manimi nenusivils",- tvirtino jis.