UEFA atšaukė Izraelyje turėjusį vykti Europos lygos mačą © Eurofootball.lt
Ispanų Bilbao „Athletic“ futbolininkai jau buvo oro uoste ir ruošėsi skrydžiui į Tel Avivą, kai sužinojo apie Izraelio sostinėje pusiaudienį įvykdytą teroro aktą. Komanda iškart paprašė UEFA atšaukti ketvirtadienio Europos lygos dvikovą su „Hapoel Kyriat“ ekipa, praneša marca.com ir as.com.

Ispanai primygtinai prašo leidimo nevykti į Izraelį. Futbolininkai turėjo išvykti šiandien vidurdienį ir po penkių valandų skrydžio į Tel Avivą jiems būtų reikėję dar važiuoti autobusu 80 km į Haifos miestą.

Šiuo metu klubas mėgina susitarti, kad susitikimas būtų arba atidėtas arba perkeltas į kitą vietą, tolimesnę nuo konfliktinės zonos. Kol kas skrydis atidėtas.

Klubo prezidentas Josu Urrutie ir kiti aukščiausieji direkcijos nariai palaiko kontaktą su Ispanijos ambasada Izraelyje ir stengiasi išsiaiškinti, ar komandai saugu vykti į šią šalį.

Prasidėjus konfliktui tarp Izraelio ir „Hamas“, „Athletic“ jau kelias dienas stengiasi pasiekti susitarimą, kad rungtynės būtų žaidžiamos kitoje vietoje. Komandą palaikyti vyksta vos trys sirgaliai. Du iš jų – vieno konkurso nugalėtojai, laimėję galimybę keliauti su mylima komanda į Europos lygos varžybas.

Atnaujinta: Po pietų UEFA išplatino pareiškimą, kad Europos lygos mačas atšaukiamas. Peržaidimo data bus paskelbta vėliau.