Po skandalingo įvarčio "Shakhtar" klubas išvadintas "banditais" (VIDEO) © Eurofootball.lt
Donetsko "Shakhtar" užsitikrino vietą UEFA Čempionų lygos atkrintamosiose varžybose, tačiau dvikova su "Nordsjaelland" atmintyje išliks dėl kitos priežasties.

Skandalą sukėlė Ukrainos ekipos puolėjas Luizas Adriano. Nors svečių ekipa, vadovaudamasi garbingo žaidimo principais, mėgino grąžinti kamuolį varžovams į jų aikštės pusę po to, kai medikai suteikė pagalbą traumuotam žaidėjui, Adriano to tyčia ar netyčia nesuprato ir įmušė įvartį.

Danijos ekipos futbolininkai net nemėgino gintis, tačiau liko apstulbę, kai be priežiūros paliktas puolėjas pavijo kamuolį, pergudravo vartininką ir įmušė įvartį. Tuo metu "Shakhtar" išlygino rezultatą 1-1, o galiausiai šventė pergalę 5-2.

"Nežinau, ar "Shakhtar" yra banditai, bet kai kurie žaidėjai, vadovai ir treneriai yra amoralūs,- sakė "Nordsjaelland" strategas Kasperas Hjulmandas. - Tai - pirmiausiai Adriano kaltė. Jis turėjo gauti raudoną kortelę."

Iš pradžių atrodė, kad "Shakhtar" leis danams atstatyti pusiausvyrą, bet Taras Stepanenko galiausiai perėmė kamuolį ir dar sykį sukėlė šeimininkų pyktį.

Ukrainiečių treneris Mircea Lucescu gynė savo auklėtinį: "Gaila, kad įmušėme tokį įvartį, bet puolėjas tą padarė instinktyviai. Ar bausiu Luizą? Jūs niekada nesate žaidęs futbolo, jei klausiate tokių dalykų. Tai buvo klaida."