A.Rimkevičius vis dar lenkia L.Messi © Eurofootball.lt
Lietuvos futbolo „A lygos“ rezultatyviausias futbolininkas Artūras Rimkevičius vis dar vienu tašku pirmauja rezultatyviausio Europos futbolininko įskaitoje.

„Šiaulių“ puolėjas, kuris neseniai pasibaigusiame „A lygos“ sezone įmušė 35 įvarčius, vis dar turi daugiau įskaitinių taškų už visus savo varžovus, tačiau jį jau beveik pavijo triskart iš eilės pastaraisiais metais geriausiu pasaulio futbolininku pripažintas „Barcelona“ lyderis Lionelis Messi.

Nors argentinietis yra įmušęs tik 17 įvarčių, tačiau šiuose rinkimuose stipriausiose Europos lygose įmušti įvarčiai yra dauginami iš dviejų.

Pirmų penkių UEFA reitingo šalių (Ispanijos, Italijos, Anglijos, Pranzūzijos ir Vokietijos) lygose pelnyti įvarčiai dauginami iš koeficiento 2, septyniolikos lygų – iš koeficiento 1,5, o Lietuvos ir likusių reitingo šalių lygų reitingas yra 1, tad ir taiklūs smūgiai nedauginami.

Pagal šią formulę 17 „Auksinio batelio“ titulą ginančio L.Messi įvarčių (per 12 „Primera“ mačų) garantuoja „Barcelona“ lyderiui 34 taškus, o 35 A.Rimkevičiaus taiklūs smūgiai (per 36 „A lygos“ rungtynes) suteikia lietuviui 35 taškus.

Trečioje vietoje žengia Donecko „Šachtar“ lyderis Henrikhas Mkhitaryanas ir Madrido „Real“ žvaigždė Cristiano Ronaldo, kurie turi po 24 taškus.

23 metų armėnas Ukrainos čempionate yra įmušęs 16 įvarčių (lygos koeficientas 1,5), o 27-erių portugalas Ispanijoje pelnė 12 įvarčių.