Tribūna. Futbolo protmūšis: visiško feelgood vakaras su Pauliumi Ambrazevičiumi @ Juoda Raudona (FOTO) © Eurofootball.lt
[link="http://www.eurofootball.lt"]"EuroFootball.lt"[/link] ir Pauliaus Ambrazevičiaus šeštadienį organizuoto futbolo "Promūšio" įspūdžiais dalinasi "EF forumo" komandos narys Rokas. Tekstas neredaguotas.

Iškart pasakysiu – spirgėjau ir taip nekantriai laukiau šito renginio, kad net jo vedėjas Paulius Ambrazevičius susirūpino ir teigė bijąs, jog nepateisins lūkesčių. Bijota, kaip ir galima buvo numanyti, veltui – vakaras praėjo visiškai tobulai. Na, bet apie viską iš pradžių.

Kažkada Twitteryje užmačiau Paulių, kraunantį buvusių futbolo quizų klausimus ir užsimaniau ten dalyvauti. Kontaktas ir prašymas nepamiršti pranešti, kai kitą kartą toks renginys įvyks. Toliau? Viskas paprasta. Komandos subūrimas (prie stalo turi būti 6 žaidėjai ir nė vienu daugiau), registracija ir laukimas.

Lapkričio 17-osios vakaras ateina. Vieta: sporto baras Juoda Raudona, tas, kur A. Vienuolio gatvėje 4.

Taisomės prie stalo, ant kurio yra lentelė su užrašu “EF Forumas”. Tai – mūsų šešetukas. Aš, kaip žinia, myliu “Barcą”, Deividas – taip pat. Nerijus serga už “Arsenal”, Justas – “Internazionale” gerbėjas, Gintaras – “Juventus”, Mindaugas – “Žalgirio”. To, kuris Vilniuje.



Įžanga į protmūšį labai tinkama – Šiaurės Londono derbis, kuriame “Arsenal” daužosi su “Tottenham”. Viskas baigiasi ne taip, kaip norėtų “pentinus” palaikantis Paulius, tačiau “kanonierių” pergalė gerokai pradžiugina bare žaidimo pradžios laukiančius jų gerbėjus. Keli jaunuoliai, ryškiai pasitiuningavę alum, ima skanduoti. Gaunasi ganėtinai juokingai ir, vietoje “one team in London”, skamba “van cym in London”. Mes prie stalo akivaizdžiai nusprendžiame, kad “Arsenal” tikrai nėra “van cym”, bet tai yra pofick, nes žaidimas tuoj tuoj prasidės.

Erdvė ir nuotaika – absoliučiai osom. Trumpai išdėstau quizo principą, susižymim lapelius, pasiruošiam juodraščius. Jų reikia tam, kad teisingas atsakymas nenuskambėtų labai garsiai ir kaimynai negautų taško. Taip, mes – godūs, bet ne taškų.

Smagu matyti gerai žinomus veidus – VIASAT’ą į priekį veda Nerijus Kesminas, visiškai kitokiame amplua atsiduria Robertas Petrauskas iš savo “Protų kovų”, kuris kartu su Aidu Puklevičiumi atsiduoda “Senosios Senjoros” vilionėms ir užima vietą prie stalo, ant kuriuo puikuojasi užrašas “Juventus”.



Du bičai, kurie “Protų kovose su Robertu Petrausku” plaukioja su “Sexy Karakatica”, šįkart kaunasi po “Zidansko” vėliava, salėje šmėžuoja Baudėjas Katleris, kažkur slepiasi Seimo komanda, tačiau baras vien vyriškais testosteronais neatsiduoda. Na, suprantate apie ką aš.

Paulius pradeda žaidimą. Klausimai? Patys įvairiausi – nuo paprastų iki tokių, kur reikia pagalvoti. Kaip sekėsi? Kaip debiutantams – tikrai gerai. Natūrali protmūšių “liga” – iš labai didelio mandrumo į paprastus klausimus imi ieškoti “užlankstyto” atsakymo ir to pasekoje nuvažiuoji į lankas.

Lengvai iššifruojame Isco, uždegame šviesas Klaipėdos stadione, greičiau nei Robbie Keane’as pasiunčiame “Liverpool” į Londoną, sumokam George’o Besto banknotu, Kybartuose įkuriam “Sveikatą”, pasidžiaugiam kartu su Tony Watt’u (tas bičas įmušė “Barcai”), apkraunam tą pačią “Barcą” Ibrahimovičiaus žodžiais ir sakom, kad tai “vidutiniškas klubas”, padainuojam kartu su “West Ham United” vyrais, kartu su Rauliu ir Nilmaru pasidomim Kataro lyga, absoliučiai idealiai pagal ūgį nuo žemiausio išrikiuojame Gerardą Pique, Fernando Llorentę, Perą Mertesackerį, Peterį Crouchą ir Janą Kollerį, na, ir dar daug daug visko.



Neišvengiama ir smagybių. Jau pirmajame ture prie vieno stalo sėdėję du jaunuoliai nusprendžia į komandą pasikviesti telefoną. Liaudiškai tariant, čia futbolo quizas, o ne viktorina “how to use internet search engine”, so tiems veikėjams daroma pastaba iš serijos “Ėėėėė, ****, jokių telefonų”.

Jau minėti “van cym in London” bičai viename ture sugalvojo vėliau už kitus atiduoti lapelį su atsakymais, bet buvo greitai pagesinti Pauliaus frazės, kuri sukėlė ovacijas: “px, minus trys taškai”.

Kur mes merkėm taškus? Daug kur. Nuspendėm suremontuoti “Schalke” stadioną, o ne Maracaną, XIX amžiaus pabaigoje įkūrėme futbolo federaciją Palestinoje, neatpažinome animuoto Kuno Aguero, o Ediną Džeko su nukirsta galva pakrikštijom A. Ferdinandu. Su Kalašnikovu nesustabdėm Wayne’o Rooney, traumavom Yoanno Gouffrano meniską, kai pas jį alergija žolei, Victorui Valdesui į draugelius įrašėm Jordi Albą, o ne Pepe Reiną (čia jau man biški bėda, nors aš niekada nebuvau stiprus “ant” veidų), vietoje Roberto Prosinečkio kroatų ir serbų tarpusavio peštynių objektu padarėm Zvonimirą Bobaną, kas irgi daugiau mažiau tiko, vokiečių skandalo sūkurin pasiuntėm rankinį, o ne krepšinį, neparašėm Djakivo, kuris pelnęs įvartį nubėgo pasidžiaugti į statybas, Johną Terry pakrikštijom “watsonu”, o ne “silveriu” ir pan.

Vienžo, 8 vieta mums yra labai neblogas pasiekimas. Viską traukėm iš savo galvų, kalbėjom, siūlėm variantus, diskutavom, kai kur dėl atsakymo balsavom ir gerai leidom laiką.

Lentelę pridedu iš Pauliaus Ambrazevičiaus profilio Feisbuke. Tepasakysiu, kad pirma vieta tvojo viskį, antra vieta gavo alaus “bokštą”, o trečia – mėgavosi jaunu vynu, kuris vadinamas “božolė”.



Ką aš dar galiu pasakyti… Ar dalyvausiu tokiame renginyje dar kartą? Taip, užmerktomis akimis ir be jokių abejonių. Ar galiu rekomenduoti kitiems? Taip, absoliučiai taip. Puikiai praleistas laikas, pasisemta žinių, smagiai pabendrauta, pasijuokta ir turiningai praleistas šeštadienio vakaras.

Tiesa, jis quizu nesibaigė. Po žaidimo traukiam į “La Birrą” žiūrėt “Juventus” ir “Lazio” mačo. Čia rūsyje randam “zebriukų” kompaniją, kuri akivaizdžiai lieka nepatenkinta galutiniu rezultatu – 0:0. Kadangi dėl to labiausiai skauda tik Gintarui, kuris, kaip žinia, serga už “Juve”, mes imam skanaus alaus (aš baisiai mėgstu tamsų “Leffe”).

Po “Juventus” ir “Lazio” mačo telikas ima rodyti “Barcelona” ir “Zaragoza” mačą, o tai man ir Deividui jau daug įdomiau. Dar imame alaus ir apie 21,30 valandą skrandžiai mums primena, kad laikas būtų juos ne tik skystu maistu pagirdyti, bet ir duoti ko nors rimčiau. Keturiese imam ieškoti meniu, galiausiai jį randam ir vienbalsiai nusprendžiam, kad geriausiai tiks burgeriai. Mes taip jų norim, kad aš net pražiopsau Alexo Songo įvartį aragoniečiams (gerai, kad yra pakartojimas). Ir štai čia mūsų laukė vienas vakarinis wattafakas.

Mūsų išbadėjusius skrandžius “pamaitina” barmenas, kuris iškilmingai praneša, kad virtuvėje nėra nė vieno patiekalo iš mėsos. Ir tai yra šeštadienio vakare! Pasiteisinimas nepaguodžia: viskas suvalgyta penktadienį. Oho, bet šiandien šeštadienis ir nėra mėsos. Situacija panaši į pasninką ir mes imame skabyti kažkokį neaiškų rinkinį prie alaus, kurio viduryje padėtame indelyje esantis žolelių padažas įkyriai nenori “užlipti” ant užkandžių.

Meanwhile “Barcelona” 3:1 nukala “Zaragoza” ir man tai yra vyšnia ant torto. Nors, ne – vyšnia buvo quizas, čia jau tik afterparty, bet irgi žiauriai gerai.



Daugiau nuotraukų galite pažiūrėti [link="http://www.eurofootball.lt"]"EuroFootball.lt"[/link] "facebook" grupėje [link="http://www.facebook.com/futbolas"]futbolo vergai[/link].