Penkios įdomiausios savaitės rungtynės © Eurofootball.lt
Praėjusį savaitgalį futbolo pasaulyje buvo visko – rezultatyvių ir nenuspėjamų rungtynių, neįtikėtinų mačų atomazgų bei gamtos išdaigomis pagardintų reginių. Savaitės viduryje futbolo mėgėjai galėjo stebėti nacionalinių rinktinių, tarp jų ir Lietuvos, pasirodymus.

Šis savaitgalis mūsų nelepins daugybe svarbių nacionalinių čempionatų dvikovų, tačiau Navigatoriaus rubrikos kūrėjai, kaip ir turbūt daugelis futbolo žiūrovų, su nekantrumu lauks savaitės vidurio – UEFA Čempionų lygos. Stipriausia pasaulio lyga ateinančią savaitę yra paruošusi mums keletą desertų. Skanaus!

Rubrikoje „Navigatorius“ šį kartą aptarsime labiausiai intriguojančias savaitės rungtynes.

2012.11.17, šeštadienis

Anglijos „Premier“ lyga

14:45 val. Londono „Arsenal“ (8 vieta) – Londono „Tottenham Hotspur“ (7 vieta)

Iškovota pergalių pastarosiose penkiose lygos rungtynėse: 2:2

Tai nebus lygos vidutiniokų dvikova. Šios komandos 2011/2012 m. „Premier“ lygos sezone pateko į pirmąjį ketvertuką ir iškovojo kelialapius į Čempionų lygą. Tiesa, „Tottenham“ teko labai greitai nusivilti, kadangi Londono „Chelsea“ laimėjus Čempionų lygą, minėtas kelialapis buvo atimtas.

Galime teigti, jog šiose rungtynėse žais elitinės Anglijos komandos, nors šį sezoną vis dar bando atrasti savo žaidimą. Nereikia pamiršti, kad tai dar vienas Londono derbis – dar vadinamas „North London derby“. Pirmą kartą ekipos sužaidė draugiškas rungtynes dar 1887 metais. Tad komandų istorija tikrai įspūdinga. Iki šių metų vasario mėnesio tarpusavio dvikovose „Arsenal“ sąskaitoje buvo 72 pergalės, „Hotspur“ – 53 pergalės, o 47 rungtynės baigėsi taikiai.

Abi komandos šį sezoną žaidžia labai banguotai ir nuspėti, kaip pasibaigs vienos ar kitos rungtynės, labai sunku. Dvikovas turnyrinės lentelės viršuje esančiomis komandomis abu Londono klubai pralaimėjo, o tai rodo, kad šiais metais komandų tikslai turėtų būti ne čempionų titulas, bet, geriausiu atveju, patekimas tarp keturių stipriausių lygos komandų, kas suteiktų šansų dalyvauti finansiniu požiūriu pelningose Čempionų lygos varžybose.

„Gunneriai“ šiais metais jau yra kartą įmušę net 6 įvarčius (susitikime su „Southampton“), o „Spurs“ dar nėra sužaidę lygiosiomis 0:0, todėl drąsiai spėjame – šeštadienio derbyje įvarčių bus. Juo labiau, kad pastaruoju metu ypač gerą sportinę formą rodo jaunasis Theo Walcottas ir prancūzas Olivier Giroud. Dvikova turėtų būti rezultatyvi, abi komandos daug atakuoti, o laimės tie, kurie geriau ginsis.

2012.11.17, šeštadienis

Italijos “Serie A”

19:00 val. Turino „Juventus“ (1 vieta) – Romos „Lazio” (5 vieta)

Iškovota pergalių pastarosiose penkiose lygos rungtynėse: 4:2

13-asis Italijos „Serie A“ turas prasidės neeiline futbolo švente. Daugkartiniai Italijos čempionai „Juventus“ namie priims svečius iš Romos. Juodai-balti turbūt dar iki šiol jaučia kartėlį po gauto antausio nuo Milano „Inter“ (namuose pralaimėta 1:3). Tiesa, praeitame ture „senoji senjora“ išliejo savo pyktį ant autsaiderės „Pescara“, sutriuškindama ją 6:1.

Šeštadienį „Juventus“ vėl žais namie. Net baisu pagalvoti kaip sureaguos Turino komandos sirgaliai, jei jiems teks išgyventi dar vieną savo mylimos komandos pažeminimą savame stadione. Aišku, kol kas apie tai niekas negalvoja ir tvirtai tiki, kad „Juventus“ iškovos eilinę pergalę. Taip ir turėtų būti. Tačiau „Lazio“ klubas šį sezoną jau yra nugalėjęs „Milan“, „Inter“ ir „Roma“ komandas. Taip, šios pergalės buvo pasiektos namie, bet tai įrodo, kad „Lazio“ į Turiną atvažiuos kovoti tik dėl pergalės.

Dvikovos favoritas, žinoma, yra „Juventus“, tačiau „Lazio“ praeitame „Serie A“ ture iškovojo įspūdingą pergalę, miesto derbyje nugalėjusi „Roma“ 3:2. Šeimininkų komandoje įvarčius mušti tikrai yra kam: Fabio Quagliarella (6 įvarčiai), Arturo Vidalis (5 įvarčiai), Sebastianas Giovinco (4 įvarčiai) bei bet kada įspūdingu baudos smūgiu galintis nustebinti Andrea Pirlo. Kalbant apie komandos gynybą, verta paminėti, kad, išskyrus tas nelemtas rungtynes su „Inter“, čempionato lyderiai nė vienose rungtynėse į savo vartus nėra praleidę dviejų įvarčių . Be abejo, prie to nemažai prisideda veteranas, vartus saugantis 34 metų Gianluigi Buffonas.

Žvelgiant į „Lazio“ sudėtį, negalime nepasidžiaugti, kad pagaliau po traumos atsigauna Lietuvos futbolo rinktinės narys Marius Stankevičius. Nežinia, ar jis bus registruotas šioms rungtynėms, tačiau vien viltis pamatyti lietuvį aikštėje, gali pritraukti didesnę žiūrovų auditoriją. Spėjame, kad sostinės ekipa šiame mače pasirinks taktiką, paremtą kontratakomis, o įvarčius stengsis pelnyti pasinaudodami puikiu Miroslavo Kloses žaidimu galva.

2012.11.20, antradienis

UEFA Čempionų lyga

21:45 val. Turino „Juventus” (3 vieta) – Londono „Chelsea” (2 vieta)

Iškovota pergalių grupėje: 1:2

Likus dviem turams, turnyrinėje lentelėje karšta. Pirmas tris pozicijas užimančias komandas skiria tik taškas, todėl viskas spręsis antradienį ir vėlesniuose mačuose po dviejų savaičių. Nė viena ekipa negali sau leisti sužaisti blogai. Panagrinėjus įvairius galimus variantus, galima teigti, kad „Juventus“ šių rungtynių paprasčiausiai negali pralaimėti, kadangi paskutiniame grupės varžybų ture jų laukia kaip visada nemaloni pietiečiams išvyka į Donecką.

Na o Londono „Chelsea“ po dviejų savaičių susigrums su danų „Nordsjaelland“ ir tikėtina, kad iškovos 3 taškus. Padėties šeimininkas šioje įdomioje situacijoje turbūt yra „Šachtar“ klubas. Jam būtina laimėti išvykoje prieš „Nordsjaelland“, o vėliau pakaktų lygiųjų su „Juventus“ – tada ukrainiečiai savo sąskaitoje turėtų 11 taškų.

Italų klubo pergalės prieš svečius iš Londono ir lygiųjų su ukrainiečiais atveju, dėl geresnio tarpusavio rungtynių santykio „Chelsea“ turėtų sezoną tęsti UEFA Europos lygos varžybose. Tai būtų šokas praeitų metų Čempionų lygos nugalėtojui. Aišku, visą situaciją galėtų pakeisti „Šachtar“ klubo pergalė namuose prieš „Juventus“ paskutiniame ture. Taip įvykus, „senoji senjora“ liktų už borto. Trumpai tariant, atspėti kuriai komandai nepasiseks – neįmanoma, o mums, futbolo mėgėjams, dėl to tik įdomiau.

2012.11.21, trečiadienis

UEFA Čempionų lyga

21:45 val. „Manchester City” (4 vieta) – Madrido „Real” (2 vieta)

Iškovota pergalių grupėje: 0:2

Matematika šiose rungtynėse paprasta – jeigu „Manchester City” šį sezoną dar planuoja žaisti Čempionų lygoje, jie privalo laimėti. Nesėkmės arba lygiųjų atveju „miestiečiams“ teks kovoti tik dėl teisės dalyvauti Europos lygoje. Turint omenyje komandos biudžetą ir sudėtį, tai būtų didelis nusivylimas. Mančesterio ekipa savo sudėtyje turi nemenką būrį žvaigždžių, prilygstančių „Real“ žaidėjams. Pergalė šiame mače suteiktų galimybę pritildyti kritikus, kurie vis dar galvoja, kad „Manchester City” dar negalima priskirti prie Europos futbolo elito.

Kalbant apie Madrido „Real“, daug tuščiažodžiauti nereikia. Šios komandos žaidimas negali nepatikti. Komandoje žaidžia pretendentas į geriausio planetos futbolininko titulą Cristiano Ronaldo, o visam paradui diriguoja ekscentriškasis portugalas Jose Mourinho. Prie šio dueto pridėkime kitoje barikadų pusėje esantį duetą – nenuspėjamą Mario Balotelli ir įnoringąjį Carlosą Tevezą. Štai jums ir aukščiausio lygio futbolo spektaklis!

2012.11.21, trečiadienis

UEFA Čempionų lyga

21:45 val. Amsterdamo „Ajax” (3 vieta) – Dortmundo „Borussia” (1 vieta)

Iškovota pergalių grupėje: 1:2

Dar viena žūtbūtinė dvikova „mirtininkų“ grupėje. Galbūt kiek netikėtai pirmoje vietoje atsidūrusi Dortmundo „Borussia” stengsis užsitikrinti kelialapį į kitą etapą. Vokiečiams pakaktų ir lygiųjų. Olandų įtampa neturėtų slėgti. Ne daug kas tikėjosi, kad jiems pavyks išsikapstyti iš šios itin pajėgios grupės, tad net ir pralaimėjimo atveju priekaištų žaidėjai neturėtų sulaukti.

Bet kodėl nepabandžius? Nyderlandų klubas jau įrodė, kad gali įveikti „Manchester City” žvaigždyną. O pergalės atveju turnyro lentelėje viskas apsiverstų aukštyn kojom. Abi komandos savo sudėtyse pasaulinio lygio žvaigždžių neturi, tačiau pasižymi komandiniu žaidimu. „Borussia“ komandoje turėtų būti įdomu stebėti lenko Roberto Lewandovskio, kuriuo domėjosi net „Manchester United“, žaidimą. Jei šios rungtynės pasibaigs lygiosiomis, o „Manchester City” nugalės „Real“ namuose, į kitą etapą pateks „Borussia“, o dėl antrosios vietos kovos likusios trys komandos. O tai jau įdomu.