„Protmūšio“ vedėjas P.Ambrazevičius: nusipirkau tris Oviedo „Real“ akcijas (interviu) © Eurofootball.lt
Šeštadienį, lapkričio 17 dieną, bare "Juoda Raudona" (A. Vienuolio g. 4) vyks intelektualaus komandinio žaidimo „Protmūšis“ kovos!

Planuojama rengti po vieną turnyrą per mėnesį iki Čempionų lygos pabaigos.

Tarp dalyvausiančių komandų - Viasat Sport Baltic komentatoriai su Nerijumi Kesminu priešakyje, Seimo, LFF komandos bei portalo Eurofootball.lt žurnalistai.

Komandos dydis - ne daugiau 6 žaidėjų (be jokių išlygų), laisvų vietų dar yra, bet jų skaičius labai ribotas (registracija el. paštu [email protected]).

Kaina kiekvienam dalyviui - 5 litai.

Renginys, kurį ves Paulius Ambrazevičius, prasidės 17 valandą 17 minučių.

„Aš - Paulius Ambrazevičius, vertėjas, humoristas, viktorinų rengėjas, televizijos laidos „Kas? Kur? Kada?“ redaktorius ir didelis futbolo fanas. Kilęs iš Liepalotų kaimo, Šakių rajone, bet nuo 2004 metų gyvenu Vilniuje“, - prisistato vedėjas.

Kodėl protmūšiai?

Esu vienas iš tų žmonių, kurie labai viskuo domisi ir kartais galvoje sukaupia ne tik geros, įdomios ir naudingos, bet ir beprasmiškos informacijos. Kai Vilniuje ir visoje Lietuvoje prasidėjo šitų protų kovų/protų mūšių mada ir era, pasijutau radęs dar vieną nišą sau. Pats dabar rengiu ir vedu žaidimus ir mielai dalyvauju kitų rengiamuose žaidimuose, dirbu televizijos laidoje „Kas? Kur? Kada?“.

Kodėl futbolas?


Mano santykis su futbolu yra gana komplikuotas – nors atsimenu 1994 metų Pasaulio futbolo čempionato finalą (tuo metu buvau aštuonerių), bet neatsimenu ’96 metų Atlantos olimpiados ir lietuvių krepšininkų joje. Tuo metu futbolas man buvo įdomiau, bet paskui pradėjau pats truputį žaisti krepšinį ir, nors futbolu domėjausi, jis visada likdavo antrame plane – žiūrėdavau, žinoma, Čempionų lygą ir Pasaulio/Europos čempionatus, bet nelabai įdėmiai. Kai išvažiavau iš namų, išvis futbolą primiršau, net 2006 metų Pasaulio futbolo čempionatą atsimenu prasčiau, nei 2002 metų. Bet nuo kokių 2009 metų visiškai pasinėriau į futbolą ir dabar jau nebegaliu apie jį negalvoti ir be jo gyventi.

Ar pats dažnai žiūri ir už ką sergi? Kas labiausiai patinka futbole, kokie mėgstamiausi futbolininkai ir kodėl?


Žiūriu, kiek pavyksta rasti laiko. Labiausiai, žinoma, Anglijos „Premier“ lygą, nes joje žaidžia mano mėgstamiausi „Tottenham Hotspur“. Vaikštau į „Žalgirio“ namų rungtynes, turiu abonementą. Žinoma, žiūriu ir Čempionų lygą, nuolat žaidžiu kokį nors futbolo fantasy (vienu metu žaidžiau net atrankos į Euro 2012 fantasy, ten Lietuvos mastu likau pirmame penketuke iš kelių šimtų žmonių) ir surengiau jau tris futbolo viktorinas.

Mėgstamiausios rinktinės – Lietuvos (be abejo) ir Olandijos (tiksliai nepamenu, kada pradėjau juos palaikyt, bet tas lūžis turėjo vykt tarp 1998 PČ ir 2000 EČ, pastarajame jau palaikiau 100 procentų), prijaučiu Kroatijai. Ką tik nusipirkau tris Oviedo „Real“ akcijas. Mėgstamiausi žaidėjai – Scottas Parkeris iš „Tottenham Hotspur“, Wesley Sneijderis iš Olandijos rinktinės, iš Lietuvos rinktinės ir „Žalgirio“ mėgstu Ramūną Radavičių, anksčiau labai mėgau Oliverį Kahną, Patricką Vieirą, Denisą Bergkampą, iš 1994 metų PČ finalo geriausiai atsimenu Romario.

Išskirk kokius tris klausimus, kuriuos užduodamas jautei didžiausią moralinį pasitenkinimą.

Mano mėgstamiausi trys klausimai iš trijų jau įvykusių viktorinų yra šitie:

1. Kai 2011 metų rugsėjį susitiko Olandijos ir San Marino futbolo rinktinės, viena prasme šios rungtynės buvo ypatingos visoje futbolo istorijoje ir ne vien dėl to, kad olandai įmušė 11 įvarčių. Kuo dar? Pirmąkart nuo FIFA reitingo sudarymo 1992 metais, tarpusavio rungtynes žaidė pati pirma ir pati paskutinė reitingo komanda.

2. Koks žinomas futbolininkas, po rungtynių su JAV rinktine pasakė: „Galiu užtikrinti, kad nieko keisto neįvyko mūsų grupėje. Mes tiesiog pasiekėme dugną. Greitai pasimatysim, nes gyvenimas tuo nesibaigia“. Andresas Escobaras.

3. Varšuvos „Legia“ ultros save vadina žodžiu, labai primenančiu vienos labai vyriškos prekės prekinį ženklą. Šis pavadinimas atsirado dėl to, kad aktyviausi komandos fanai rinkdavosi po tą prekinį ženklą reklamuojančia iškaba. Koks tai prekinis ženklas/fanų pavadinimas? „Gillette“ – „Žyleti“.

Kokias sporto šakas dar mėgsti?


Krepšinį – kartais žiūriu, kartais pažaidžiu. Labai retai žaidžiu tinklinį ir nelabai moku, bet visai mėgstu. Daugiau nelabai ką žiūriu – nėra nei laiko, nei noro. Žinoma, seku daugumos lietuvių sportininkų startus, bet kokiu nors konkrečiu sportu per daug nesidomiu.