„Chelsea“ pasiryžo sumokėti 60 mln. eurų už R.Falcao © Eurofootball.lt
UEFA Čempionų lygos titulą ginantis ruso Romano Abramovičiaus valdomas Londono „Chelsea“ klubas yra pasiryžęs pakloti 60 mln. eurų už Madrido „Atletic“ lyderį Radamelį Falcao. Anot pranešimų užsienio žiniasklaidoje, su Kolumbijos futbolininku „mėlynieji“ jau kalbėjo ir dėl asmeninių sutarties sąlygų.

Sausio mėnesį atsiversiančio perėjimų lango metu Londono klubas mėgins įsigyti 26-erių metų puolėją, už kurį „Atletico“ Portugalijos klubui „Porto“ praėjusio sezono pradžioje paklojo 45 mln. eurų.

Nors sutartis su kolumbiečiu yra pasirašyta iki 2016 m., tačiau „Chelsea“ yra pasiryžusi sumokėti sutartyje numatyta išpirkos sumą, tad jokių galimybių sustabdyti savo žvaigždės Ispanijos klubas tokiu atveju neturėtų. Be to, klubas ne kartą yra skelbęs, kad turi finansinių problemų – tai taip pat turėtų kitoms komandoms palengvinti puolėjo įsigijimą.

Anot goal.com, pats R.Falcao „Chelsea“ vadovams teigė, kad sutinka persikelti į Londono klubą. Puolėjas jau anksčiau yra teigęs, kad anksčiau ar vėliau jis norėtų savo jėgas išbandyti „Premier“ lygoje.

Pranešama, kad „El Tigre“ (tigras – aut. past.) pravardžiuojamą R.Falcao komandoje norėtų matyti ir „Manchester City“ bei „Paris Saint-Germain“ klubai. Tačiau Mančesterio klube yra nemažai aukščiausios klasės puolėjų, o Prancūzijos lyga kolumbiečiui nėra tokia patraukli kaip Anglijos.

„Chelsea“ treneris Roberto di Matteo puolėjui numato vietą šalia kito Londono klubo puolėjo Fernando Torreso, tuo tarpu Anglijos rinktinės nariui Danieliui Sturridge'ui numatoma atsarginio rolė. Ispanas šiemet per 18 mačų jau pelnė 7 įvarčius, tačiau neatmetama ir galimybė, kad F.Torresas gali būti parduotas – taupant tiek pinigus, tiek vietą R.Falcao.

Pirmą kartą per devynerius metus, kuriuos klubui vadovauja R.Abramovičius, pelningai dirbęs „Chelsea“ nemano, kad kolumbiečio įsigijimas turės įtakos klubo atitikimui UEFA finansinėms „Fair play“ taisyklėms.

Jei šis sandėris įvyktų, o R.Falcao „Chelsea“ klubui kainuotų 60 mln. eurų, jis būtų brangiausias Londono klubo pirkinys istorijoje. Iki šiol toks yra 2010 m. iš „Liverpool“ už 58,5 mln. eurų pirktas F.Torresas.

Pretendentas į „Auksinio kamuolio“ prizą R.Falcao Ispanijos „La Liga“ pirmenybėse per dešimt mačų jau spėjo įmušti 10 įvarčių, o sezono pradžioje vykusiose UEFA supertaurės rungtynėse į „Chelsea“ vartus pasiuntė tris taiklius smūgius.

Nuo tada, kai 2009-aisiais puolėjas persikėlė iš Buenos Airių „River Plate“ į Europą, „Porto“ ir „Atletico“ klubams per 147 rungtynes jis pelnė 121 įvartį.