Įdomiausios artėjančios savaitės futbolo rungtynės © Eurofootball.lt
Praūžus šios savaitės UEFA čempionų ir Europos lygų rungtynių šurmuliui, ekipos grįžta prie nacionalinių čempionatų dvikovų. Šį savaitgalį bus visko – amžinojo miesto ekipų akistata, nuolat intriguojančios Mančesterio ir Londono klubų grumtynės, bandant įrodyti kas yra stipresnis ir nenumaldomi norai įkasti galingesnei komandai.

Rubrikoje „Navigatorius“ šį kartą aptarsime labiausiai intriguojančias savaitgalio varžybas.

2012.11.10, šeštadienis

Vokietijos Bundeslyga

16:30 val. Miuncheno „Bayern“ (1 vieta) – Frankfurto „Eintracht“ (3 vieta)

Iškovota pergalių paskutinėse penkiose lygos rungtynėse: 4:2

Ar pavyks Frankfurto „Eintracht“ pasiekti tai, ką Lėverkūzeno „Bayer“ padarė prieš porą turų? Priminsime, kad „Bayer“ ekipa svečiuose 9-ojo turo rungtynėse įveikė „Bayern“ 2:1. Šį kartą pakartoti tokį rezultatą bus labai sunku, nes namie žaisianti „Bayern“ sieks įrodyti savo sirgaliams, kad ta nesėkmė buvo atsitiktinė.

Analizuojant turnyro lentelę ir joje esančią statistiką negalima nepastebėti, kad šiais metais „Bayern“ žaidžia grėsmingai – 27 taškai iš 30-mt galimų, tik 3 praleisti įvarčiai, įmuštų ir praleistų įvarčių santykis +26. Įspūdinga!

Tokie skaičiai turėtų priversti Frankfurto komandos trenerį ir žaidėjus nemiegoti prieš išvyką į Miuncheną, tačiau kamuolys yra apvalus ir savo pranašumą dar reikės įrodyti aikštėje.

„Bayern“ atakas sėkmingai bandys užbaigti atitinkamai 8 ir 7 įvarčius čempionate įmušę kroatas Mario Mandžiukičius ir Tomasas Miuleris. Verta paminėti, kad kroatas pateisino į jį dėtas viltis ir sėkmingai pakeitė traumuotą Mario Gomezą. Dvikovos favoritas be jokių abejonių yra „Bayern“ klubas ir spėjame, kad jis ir nugalės šiose rungtynėse.

2012.11.11, sekmadienis

Anglijos „Premier“ lyga

15:30 val. „Manchester City“ (3 vieta) – Londono „Tottenham Hotspur“ (6 vieta)

Iškovota pergalių paskutinėse penkiose lygos rungtynėse: 4:3

Po lyderių rokiruotės „Premier“ lygos, viršūnėje karaliauja abi Mančesterio komandos bei tarp jų įsiterpęs Londono „Chelsea“. Kadangi pirmąją ir trečiąją vietas skiria tik 2 taškai, bet koks kluptelėjimas gali turėti didelės įtakos čempionato lyderiui.

Nepaisant blankoko žaidimo UEFA čempionų lygoje, šalies pirmenybėse „Manchester City“ žaidžia stabiliai – ji yra vienintelė iki šiol nepralaimėjusi komanda. Jei ne netikėtos lygiosios praėjusios savaitės rungtynėse su „West Ham United“, dabar Anglijoje turėtume Mančesterio komandų dvivaldystę.

Po lyderių trijulės, toliau turnyro lentelėje gana ankštoka. Londono „Tottenham Hotspur“ ekipa su 17 taškų pretenduoja į 4-ą vietą kartu su „Everton“ ir „West Bromwich Albion“ ekipomis.

Šiose rungtynėse „Manchester City“ ekipai turbūt negalės padėti dažniausiai startinėje sudėtyje žaidžiantys Mika Ričardsas ir Džoleonas Leskotas, o tai gali suteikti galimybių pasižymėti Londono komandos puolimui, ypač sudėtyje turint tokius žaidėjus kaip Garetas Bale'as ir Aronas Lenonas.

Taip pat neaišku ar spės pasveikti Davidas Silva, dažniausiai diriguojantis Mančesterio komandos žaidimui aikštės viduryje. Įdomu kokią puolimo strategiją šioms rungtynėms pasirinks Roberto Mančinis, savo arsenale turėdamas tokius žaidėjus kaip Karlosas Tevezas, Edinas Džeko ir Mario Baloteli?

Italijos “Seria A”

16:00 val. Romos „Lazio” (5 vieta) – „Roma” (6 vieta)

Iškovota pergalių paskutinėse penkiose lygos rungtynėse: 2:3

Amžinojo miesto amžinasis derbis. Italijoje vadinamas Derby della Capitale (Sostinės derbis). Pirmosios tarpusavio rungtynės buvo sužaistos 1929 metais. Šis derbis vadinamas aršiausiu to paties miesto komandų derbiu Italijoje. Ar dar reikia ką nors pridurti?

Nepaisant komandų turnyrinės padėties, tai turėtų būti labai įtemptos ir kupinos emocijų varžybos. Abiejų komandų tikrai netenkina užimamos vietos turnyrinėje lentelėje, o pergalė šioje dvikovoje ne tik suteiktų teisę į 3 taškus, bet ir įrodytų, kuri komanda Romoje šiai dienai yra stipriausia.

Abi ekipos namų rungtynes žaidžia tame pačiame Olimpiniame Romos stadione, tad „Roma“ neturėtų jaustis lyg žaisdama svečiuose.

Po puikios pergalės prieš Milano „Milan“ namuose 3:2, „Lazio“ įkrito į duobę, iškovodama tik 1 tašką per 3 rungtynes. Todėl sekmadienį pergalė galėtų sugrąžinti ekipa į pergalių kelią. Juolab kad ateinančią savaitę laukia išvyka į Turiną ir akistata su čempionato lyderiais „Juventus“.

„Roma“ būtų nieko prieš pateikti staigmeną įveikdama „Lazio“ ir aplenkdama juos turnyrinėje lentelėje. Komandų galimybes laimėti šiose rungtynėse vertintume vienodai, o kas laimės gali nulemti vienintelis įmuštas įvartis.

18.00 val. Londono „Chelsea“ (2 vieta) – „Liverpool“ (12 vieta)

Iškovota pergalių paskutinėse penkiose lygos rungtynėse: 3:2

Prieš keletą metų šią dvikovą būtų buvę galima pavadinti dar viena Anglijos „Premier“ lygos grandų akistata.

Atrodo, kad tie laikai, kai „Liverpool“ ne tik nuolatos patekdavo į stipriausiųjų ketvertuką, bet ir pasiekdavo neeilinių pergalių Europoje (Rafaelio Benitezo vadovaujama ekipa 2005m. laimėjo UEFA Čempionų lygą), jau praeityje ir šias varžybas galėtume įvardinti kaip grandų „Chelsea“ akistata su vidutiniokais „Liverpool“.

Tikėkimės toks pasakymas per daug nesupykdys Liverpulio komandos gerbėjų, tačiau realybė yra tokia. 10-ame „Premier“ lygos ture abi komandos sužaidė lygiosiomis.

„Chelsea“ tai kainavo lyderio poziciją, o „Liverpool“ tai jau buvo 5-osios lygiosios čempionate ir komanda rikiuojasi sau neįprastoje 12-oje vietoje. Įdomu pažymėti, kad jei ne sėkmingas urugvajiečio Luiso Suarezo žaidimas (futbolininko sąskaitoje 7 įvarčiai, likusios komandos – 6 įvarčiai), komanda būtų turnyrinės lentelės dugne.

„Chelsea“ turėtų būti geros nuotaikos po pergalės Čempionų lygoje prieš Donecko „Šachtar“. Tiesa, nežinia ar spės išsigydyti traumą Ashley Cole‘as. Prognozuojame pergalę „mėlyniesiems“, nebent stebuklų aikštėje sukurtų Luisas Suarezas.

Ispanijos „La Liga“

22:30 val. Valencijos „Levante“ (6 vieta) – Madrido „Real“ (3 vieta)

Iškovota pergalių paskutinėse penkiose lygos rungtynėse: 3:4

2011-2012m. Ispanijos “La Liga” čempionate užėmusi 6-ą vietą, šiais metais Valencijos „Levante“ vėl įrodinėja, kad jos ketinimai rimti. Komanda namuose žaidžia ypač sėkmingai – 4 pergalės ir 1 lygiosios.

O kai į svečius užsuka karališkasis Madrido „Real“, Valencijos komanda tikrai pasistengs parodyti savo „svetingumą“. Tuo tarpu „Real“, nuo amžinojo savo priešininko „Barcelona“ klubo atsilikdama jau 8-iais taškais, daugiau barstyti taškų negali sau leisti. Valencijos miesto stadione vyksianti dvikova turėtų sulaukti rekordinio šį sezoną žiūrovų skaičiaus, kurie norės pamatyti žaidžiantį pretendentą į geriausio pasaulio žaidėjo titulą Cristiano Ronaldo ir vilsis pamatyti eilinį Jose Mourinho cirką.

Nigerietis Obafemis Martinsas šį sezoną „La Liga“ čempionate jau spėjo pasižymėti 4 kartus ir turbūt bus didžiausias pavojus „Real“ gynybai atakos smaigalyje. „Real“ puolimo mašina dažniausiai per rungtynes įmuša po 4 ar 5 įvarčius.

Komandoje kaip visada žvaigždžių netrūksta, tačiau ar milijonus uždirbantys futbolininkai sugebės palaužti vidutiniokus iš Valencijos, klausimas lieka labai įdomus. Žiūrint į turnyrinę lentelę, „Levante“ tenkintų ir lygiosios, tad prognozuojame, kad yra didelė tikimybė, jog ekipos šį kartą išsiskirs taikiai.