Spalio mėnesio geriausio "Premier" lygos trenerio prizą gavusiam Fergusonui bus atidengta statula © Eurofootball.lt
"%c00040" vyriausiasis treneris Seras Alexas Fergusonas buvo pripažintas geriausiu spalio mėnesio strategu Anglijos "Premier" lygoje.

Ilgamečio trenerio vadovaujami "raudonieji velniai" spalio mėnesį iškovojo pergales prieš "Newcastle", "Stoke" bei Londono "Chelsea" futbolininkus bei pelnė 10 įvarčių.

"Esu patenkintas komandos atakuojančiu žaidimu, tai yra mūsų išskirtinis bruožas, - sakė 27 tokį apdovanojimą per karjerą gavęs Fergusonas. - Turėjome problemų su gynyba, bet prieš Londono "Arsenal" mūsų gynėjai žaidė taip, kaip tikimąsi iš "Man Utd" žaidėjų".

Geriausio spalio mėnesio žaidėjo apdovanojimą atsiėmė "Chelsea" saugas Juanas Mata.

Bus atidengta Sero Alexo Fergusono statula

Vakar 26 metų sukaktį prie "Man Utd" vairo šventusiam Serui Alexui Fergusonui lapkričio 23-ąją, dieną prieš rungtynes su QPR klubu, bus atidengta statula.

Legendinio škoto pirmasis mačas vadovaujant Mančesterio komandai ir buvo būtent prieš Londono "Queens Park Rangers" ekipą, o statula buvo užsakyta praėjusiais metais minint Fergusono 25-metį treniruojant "United".

Per savo vadovavimo laikotarpį Fergusonas laimėjo 12 Anglijos čempionatų, du UEFA Čempionų lygos titulus, penkias FA taures bei keturis kartus iškovojo Lygos taurę.

Statulą sukūrė žinomas skulptorius Philipas Jacksonas. Ji bus pastatyta šalia įėjimo į Sero Alexo Fergusono tribūną, kuri taip pat buvo pervadinta pagerbiant škoto nuopelnus klubui.