Kataro šeichai nusitaikė į "Real" pergalių kalvius © Eurofootball.lt
Kol C.Ronaldo varžosi su Lioneliu Messi dėl geriausio 2012-ųjų pasaulio futbolininko titulo, į Madrido „Real“ žvaigždę jau nusitaikė Kataro šeichai.

Arabų turtuoliai pasiūlė 100 mln. eurų Ispanijos klubo vadovams, siekdami, kad portugalas netrukus apsivilktų jų kontroliuojamo „Paris Saint Germain“ aprangą.

Pirmasis Prancūzijos klubo prezidento Nassero al-Khelaifi ir futbolininko agento Jorge Mendeso susitikimas įvyko dar šią vasarą Monake.

Po šių žvalgytuvių dviejų įtakingų futbolo pasaulio veikėjų derybos, regis, jau pajudėjo kosminiu greičiu.

Turtuoliai pradėjo derybas

Pasak Milane leidžiamo sporto dienraščio „Gazzetta dello Sport“ šaltinių, pastarąją savaitę buvo suorganizuotas „Paris Saint Germain“ vadovų ir Madrido „Real“ prezidento Florentino Perezo susitikimas.

Norėdami įkalbėti ispaną šeicho Al-Thani patikėtiniai ant stalo paklojo 100 mln. eurų. Kataro valdovas sutinka sumokėti šią rekordinę sumą už galimybę perpirkti C. Ronaldo sutartį.

„Real“ sumokėjo 94 mln. eurų išpirką, kai 2009-aisiais portugalą perėmė iš „Manchester United“ klubo.

„Paris Saint Germain“ taip pat pasiruošęs išpildyti ir asmeninius C. Ronaldo reikalavimus. Prancūzijos klubas žvaigždei iš Portugalijos sutinka mokėti 18 mln. eurų per metus – t.y. 4 mln. eurų dauliau negu jis dabar uždirba Madride.

Arabai nusitaikė į J. Mourinho

Kataro šeichai svajoja ne tik apie C.Ronaldo.

Jų akiratyje atsidūrė ir „Real“ treneris Jose Mourinho. Trenerio iš Portugalijos interesus atstovauja tas pats agentas kaip ir C. Ronaldo.

J. Mourinho sutartis su Madrido klubu galioja iki 2016-ųjų.

Praėjusią savaitę portugalas lyg tyčia pats ėmėsi iniciatyvos, norėdamas duoti išskirtinį interviu „France football“ žurnalui. Jo spaudos atstovas netikėtai paskambino įtakingo Prancūzijos leidinio žurnalistui ir paklausė, ar šis nenorėtų atvykti į Madridą pasikalbėti su „Real“ treneriu.

Po poros dienų jau duodamas interviu J.Mourinho prisipažino, „neturįs nieko prieš idėją atrasti naują šalį“ ir iškovoti čempiono titulą penktoje šalyje po savo pergalių su skirtingais klubais Portugalijoje, Anglijoje, Italijoje ir Ispanijoje.

Agentas rado pamainą

Portugalijos žvaigždžių karjera besirūpinantis J.Mendesas, regis, viską numatė iš anksto.

Įtakingiausiu futbolo agentu pasaulyje vadinamas portugalas „Real“ vadovams kaip galimą atlygį už C. Ronaldo jau pasiūlė Madrido „Atletico“ puolėją Radamelą Falcao, kurio interesus taip pat atstovauja.

„Gazzetta dello Sport“ įsitikinimu, kolumbietis galėtų pereiti iš vieno Madrido klubo į kitą už 70 mln. eurų.