Penkios įdomiausios savaitės rungtynės © Eurofootball.lt
Artėjančios dienos futbolo mėgėjams padovanos ne vieną desertą ir futbolo šventę. Savaitgalį nacionaliniuose čempionatuose įvyks daug intriguojančių rungtynių, o artėjanti Čempionų lyga kaip visuomet prikaustys milijonų aistruolių dėmesį.

2012.11.03, šeštadienis

Anglijos „Premier“ lyga.

Mančesterio „Manchester United“ (2 vieta) – Londono „Arsenal“ (6 vieta)

Iškovota pergalių paskutinėse penkiose lygos rungtynėse: 4:2

Vienos įdomiausių rungtynių Anglijos „Premier“ lygoje šį savaitgalį. Mančesterio ekipa nuo lyderės Londono „Chelsea“ atsilieka tik vienu tašku ir tikėsis, kad pastaroji išvykoje pralaimės ar bent jau sužais lygiosiomis su lygos vidutiniokais „Swansea City“. Visų pirma raudoniesiems velniams reikės patiems namie įveikti Londono „Arsenal“ vienuolikę.

„Manchester United“ paskutiniu metu žaidžia stabiliai. Spalio mėnesį komanda į savo sąskaitą įsirašė 9 taškus iš tiek pat galimų ir šeštadienį sieks taškų kraitį padidinti dar trimis.

„Arsenal“ komanda, prieš sezoną netekusi savo ilgamečio lyderio Robino van Persio bei Alekso Songo, visdar bando atrasti savo žaidimą. Per paskutines penkias lygos rungtynes buvo pasiektos 2 pergalės, 1 lygiosios ir pralaimėta du kartus, o tai nėra rezultatai, kurie labai džiugintų komandos trenerį ar sirgalius.

Įdomu kaip pastarieji reaguos į Robino van Persio pasirodymą priešininkų namų aikštėje. Dažniausiai tokiose situacijose kiekvienas žaidėjo prisilietimas yra palydimas triukšmingu švilpimu. Kaip bus iš tikrųjų – pamatysime jau greitai.

Italijos „Serie A“ lyga.

21:45 val. Turino „Juventus“ (1 vieta) – Milano „Inter“ (2 vieta)

Iškovota pergalių paskutinėse penkiose lygos varžybose: 5:5

Vėlų šešadienio vakarą susitinka ko gero stipriausios šiuo metu Italijos komandos. Turino „Juventus“ Italijos „Seria A“ nepralaimi jau 49-iose rungtynėse iš eilės, o šių metų čempionate yra praradusi tik 2 taškus (rungtynėse su „Fiorentina“ sužaidė lygiosiomis).

Milano „Inter“ laimėjo paskutines 8 lygos rungtynes ir nuo lyderio „Juventus“ atsilieka 4 taškais. Įdomu, jog „Seria A“ lyderių komandoje nėra puolėjo, kuris nuolatos muštų įvarčius. Tai daro visa komanda ir galbūt tai yra tokio sėkmingo jų žaidimo priežastis (4 žaidėjai yra įmušę po 3 įvarčius).

Priešingai, „Inter“ komandoje išsiskiria rezultatyviai šį sezoną žaidžiantys Diegas Milito ir Antonijus Cassano (po 5 įvarčius). Tai turėtų būti įdomios ir kupinos įvykių rungtynės, tačiau nenustebkite, jeigu jos pasibaigs lygiosiomis. „Inter“ per daug nenuliūstų iš Turino išsivežusi tašką.

2012.11.06, antradienis

UEFA Čempionų lyga

21:45 val. Mančesterio „Manchester City“ (4 vieta) – Amsterdamo „Ajax“ (3 vieta)

Iškovota pergalių paskutinėse trijose lygos varžybose: 0:1

Revanšas. Taip vienu žodžiu galėtume apibūdinti šią dvikovą. Primename, kad pastarąsias rungtynes Amsterdame laimėjo šeimininkai (3:1). Jeigu „Manchester City“ komanda nori patekti į kitą Čempionų lygos etapą, jai būtina pasiekti pergalę. Tai nėra misija neįmanoma, tačiau pralaimėjimas Amsterdame ir iškovotas tik 1 taškas grupėje leidžia spėti, kad šiose rungtynėse gali būti visko.

Aišku galima būtų sakyti, kad miestiečiams labai nepasisekė rungtynėse su „Real“ ir pergalė išsprūdo paskutinėmis minutėmis. Kad ir kaip bebūtų, toks yra futbolas. Lyginant sudėtis ir komandos biudžetus, aiškus šios dvikovos favoritas yra Mančesterio klubas, sieksiantis reabilituotis savo žiurovų akivaizdoje. Dar būtina paminėti, kad šioje dvikovoje gali spręstis kas šį sezoną dalyvaus UEFA Europos lygos varžybose (nepatekus į tolimesnį Čempionų lygos etapą).

UEFA Čempionų lyga

21:45 val. Madrido „Real“ (2 vieta) – Dortmundo „Borussia“ (1 vieta)

Iškovota pergalių paskutinėse trijose lygos varžybose: 2:2

Dar vienos „mirtininkų“ grupės rungtynės. Dortmundo „Borussia“ jau įrodė, kad kartais geras komandos susižaidimas ir vienas kito supratimas gali įveikti net iš geriausių planetos futbolininkų sudarytą komandą. Po 3 turų Dortmundo ekipa yra D grupės lyderė ir savo sąskaitoje turi 7 taškus. Ir kas galėjo pagalvoti? Žaidusi namie, praeito turo rungtynėse, „Borussia“ įveikė žvaigždžių prisotintą Madrido „Real“ su Cristiano Ronaldo priešakyje. Tai aišku ispanų klubui nepatiko ir jis būtinai norės atsirevanšuoti. Ypač žaisdamas savo namų tvirtovėje – „Santiago Bernabeu“ stadione. Jose Mourinho po pralaimėjimo vokiečiams padėties nedramatizavo, tačiau bus įdomu pažiūrėti, kokių taktinių triukų jis bus paruošęs „Borussia“ klubui.

2012.11.08, ketvirtadienis

UEFA Europos lyga

19:00 val. Machačkalos „Anzhi“ (2 vieta) – Liverpulio „Liverpool“ (1 vieta)

Iškovota pergalių paskutinėse trijose lygos varžybose: 1:2

Dar vienas revanšas. Ypač didelio dėmesio sulaukusi pirmoji šių komandų dvikova „Anfield“ stadione baigėsi sunkia „Liverpool“ pergale rezultatu 1:0. Daugeliui sporto sirgalių buvo įdomu pažiūrėti, kaip geriausiai apmokamas pasaulio žaidėjas Samuelis Eto atrodo žaisdamas už Machačkalos klubą. Šį kartą Liverpulio komandai teks keliauti į Maskvą. Gali būti, kad rungtynės vyks esant minusinei temperatūrai, o tai atvykėliams iš vakarų dažnai būna didelis netikėtumas.