Dirbdamas nuo pat ryto ir naudodamasis Skype Laszlo stebina Lietuvos trenerius © Eurofootball.lt
Lietuvos futbolo rinktinės strategas Csaba Laszlo Škotijos žiniasklaidai atskleidė, kad pradėjęs dirbti Vilniuje turėjo išsireikalauti darbo kabineto. „Paklausiau: „kas čia vyksta?“. Dabar federacija mane supranta. Darbe būnu aštuntą ryto, išeinu šeštą vakare. Tai buvo naujiena kitiems darbuotojams, tačiau toks mano stilius“, - scotsman.com pasakojo Cs. Laszlo, atskleidęs, kad Lietuvoje rinktinės treneriams ilgai darbuotis įprasta nebūdavo.

„Jeigu dirbi sunkiai ir esi ties tuo susitelkęs, gali pasiekti gerų rezultatų“, - kalbėjo vengras, nemažai laiko praleidęs Edinburgo „Hearts“ komandoje, kur ir susipažino su lietuvišku futbolu. Cs. Laszlo škotams atviravo ir tvirtino, kad 2014 metų pasaulio čempionatas nėra Lietuvos futbolininkų tikslas.

„Esu realistas. Treneris komandą turi matyti aiškiai ir mąstyti blaiviai. Praėjusiais metais Lietuva pralaimėjo Lichtenšteinu ir Europos čempionato atrankoje surinko tik penkis taškus. Nemanau, kad labai realistiška kalbėti apie pasaulio čempionatą, tačiau futbole viskas yra įmanoma. Lipdau komandą, kuri galės varžytis 2016 metų Europos futbolo čempionate“, - kalbėjo 48-erių specialistas, kuris džiaugiasi, kad savo auklėtinių akyse jau mato ugnelę.

Ir tęsė: "Žinoma, darbas rinktinėje nėra kasdienis, tačiau užima daug daugiau laiko nei mano daugelis. Daug keliauju ir stebiu kandidatų žaidimą, kalbuosiu skautais, analizuoju varžovus. Naudoju "Skype" programą ir internetą tam, kad komanda turėtų pakankamai informacijos, kad galėčiau komunikuoti ir pasirengti dar prieš susirenkant į treniruočių stovyklą. Dažnas to neįvertina, nes nesupranta, kaip vyskta darbas nacionalinėje ekipoje."

"Man rūpi tik žaidimas, ne pavardė. Futbolininkai privalo įrodyti, kad yra verti žaisti Lietuvos rinktinėje. Daug žinomų žaidėjų dabar net nepatenka ant atsarginių suolelio, nes savo klubuose nedemonstruoja gerų rezultatų. Tai trečias mano darbas rinktinėse, tad žinau, ką darau."