"El Clasico" mūšyje "Real" dovanojo tašką "Barcelona" futbolininkams (FOTO, 3 VIDEO) © Eurofootball.lt
Sekmadienį vakare viso pasaulio futbolo gerbėjus prie ekranų sutraukė didžiausią ažiotažą kelianti dvikova - akis į akį vėl stojo "Barcelona" ir Madrido "Real".

Ispanijos "Primera" pirmenybių VII turo centriniame mače po 90 minučių atkaklaus, emocingo, tačiau atsargaus žaidimo teisėjo finalinis švilpukas paskelbė lygiąsias 2-2.

Keturių įvarčių trileris "Camp Nou" stadione lengvai galėjo pasibaigti svečių pergale, nes jau pirmajame kėlinyje Jose Mourinho auklėtiniai nepasinaudojo šansu "uždaryti" rungtynes bei turnyrinėje lentelėje sumažinti atsilikimą nuo amžinų varžovų iki penkių taškų.

Pirmą "morengų"

Vilanova ir Mourinho (AFP nuotr.)

progą įsiveržti į priekį praleido Ispanijos nacionalinės rinktinės gynėjas Sergio Ramosas 19 minutę po kampinio iš dėkingos situacijos galva paleidęs kamuolį šalia vartų.

Vis dėlto netrukus iš Karimo Benzemos gavęs perdavimą Cristiano Ronaldo savo galimybe pasinaudojo ir smūgiu į artimąjį kampą nuginklavo Victorą Valdesą.

25 minutę skirtumas turėjo padvigubėti, bet po puikios kombinacijos Benzema iš artimos distancijos pataikė į virpstą, o pirmam prie kamuolio suskubusiam Angeliui Di Mariai pritrūko tikslumo.

Be Gerardo Pique ir Carleso Puyolio vertęsi katalonai neteko ir Dani Alveso, kurį dėl traumos pirmoje susitikimo dalyje pakeitė jaunasis Martinas Montoya.

Dar iki pertraukos "Barcai" pavyko atstatyti pusiausvyrą, kuomet Pepe nebūdingai sau vaikiškai suklydo baudos aikštelėje padovanodamas įvartį Lioneliui Messi.

Futbolininkams grįžus iš rūbinės šeimininkai toliau vykdė savo amžiną taktiką - nežiūrėdami į vartus trynė kamuolį aikštės viduryje, kol po netikslaus perdavimo prasidėdavo "karališkojo" klubo kontrataka.

0 pavojingų progų - antras įvartis: 61 minutę Messi baudos smūgiu nepaliko vilčių Ikerui Casillasui ir išvedė Tito Vilanovos kariauną į priekį - 2-1.

Stadione susirinkusių fanų triumfas tęsėsi trumpai, mat čia pat po savalaikio Mesuto Ozilo perdavimo vienas prieš vartų sargą iššoko ir savo darbą iki galo padarė Ronaldo.

Verta pastebėti, jog portugalas didžiąją dalį antrojo kėlinio rungtyniavo traumuotas - po smūgio per save "Real" lyderis nesėkmingai nukrito ir susižeidė petį.

Per likusį laiką pavojingai kamuolį skersavo po keitimo pasirodęs Gonzalo Higuainas, o netikėtai klastingas Montoya šūvis pataikė į skersinį.

Nervinga pabaiga daugiau įvarčių neatnešė ir šioje "El Clasico" istorijoje liks skaičiai 2-2.

Dvikovoje dėl antrosios turnyrinės lentelės vietos be pralaimėjimų žengiantis Madrido "Atletico" klubas paskutinėmis minutėmis 2-1 įveikė "Malaga" ekipą ir taškais susilygino su "Barcelona", o Valensijos miesto derbyje savų žiūrovų palaikoma "Levante" minimaliu rezultatu 1-0 palaužė "Valencia" vienuolikės pasipriešinimą.

Rezultatai / Lentelė / Video:





LEV 1 - 0 VAL:



FCB 2 - 2 RMA:



ATH 1 - 0 OSA: