A.Songas: "Pasikalbėjau su treneriu prieš mačą ir to užteko" © Eurofootball.lt
Startinėje "Barcelona" sudėtyje mačą pradėjęs ir užtikrintai rungtyniavęs kamerūnietis Alexas Songas po dvikovos su "Valencia" pasidalino įspūdžiais apie debiutą.

Katalonijos ekipos naujokas pirmą kartą Ispanijos čempionate aikštėje pasirodė nuo pat mačo pradžios ir vaizdo aikštėje tikrai negadino. Kaip teigė pats futbolininkas, jam pakako vieno pokalbio su Tito Vilanova.

"Prieš susitikimą su "Valencia" aš pasikalbėjau su treneriu ir to pakako. Jis mane nuramino, liepė eiti į aikštę ir žaisti taip, kaip moku. Tai suteikė man pasitikėjimo. Komandos draugai man taip pat sakė tą patį. Padrąsino ir palinkėjo sėkmės", - pasakojo kamerūnietis.

A. Songas teigė iš karto žinojęs, kad "Barcelona" mėgsta žaisti greitais perdavimais paremtą žaidimą, tad aikštėje jo naujosios komandos draugų veiksmai jokių siurprizų nepateikė.

"Puikiai suvokiu, kad čia, "Barcoje", svarbu mokėti tiksliai perduoti kamuolį vos kelis kartus jį palietus. Tiesa, kartais tenka jį ir palaikyti. Taip lengviau išlaikyti teritorinę persvarą", - pažymėjo kamerūnietis.

Beje, A. Songą nustebino sirgalių palaikymas, kuris, pasak jo, taip pat suteikė papildomo pasitikėjimo.