„La Liga“ pirmenybėse – pirmasis sezono „hat trick`as“ (VIDEO) © Eurofootball.lt
Pirmą pergalę Ispanijos „La Liga“ pirmenybėse iškovojo Diego Simeone treniruojama Madrido „Atletico“ ekipa, namie 4:0 įveikusi Bilbao „Athletic“. Marcelo Bielsa`os auklėtiniams tai buvo antras pralaimėjimas per tiek pat mačų.

„Atletico“ gretose tris įvarčius pelnė kolumbietis Radamelis Falcao, surinkęs pirmąjį sezono „hat trick`ą“. Į priešininkų vartus taiklius smūgius puolėjas pasiuntė 20-ą, 42-ą ir 59-ą (11 m. baudiniu) minutėmis. 84-ą minutę paskutinę vinį į baskų karstą tolimu smūgiu įkalė Tiago.

Be lyderių Javi Martinezo ir Fernando Llorentes, kurie treniruojasi individualiai ir turėtų netrukus iškeliauti į kitas ekipas, žaidžianti „Athletic“ per dvejas pirmąsias Ispanijos čempionato rungtynes į savo vartus jau praleido 9 įvarčius.

Jei ne vartininkas Iraizozas, įvarčių šiame susitikime galėjo būti žymiai daugiau – Madrido futbolininkai turėjo dar bent 3 šimtaprocentines progas. Labiausiai įsminė vieno iš „Atletico“ gynėjų smūgis galva po kampinio – po smūgio kamuolys atsitrenkė ir į skersinį, ir į virpstą, tačiau vartų linijos nekirto.

Kitame pirmadienį žaistame susitikime antrą pergalę iš tiek pat galimų iškovojo „Valladolid“ ekipa, 2:0 įveikusi Valensijos „Levante“.

Įdomu tai, kad abu įvarčius Victoras Perezas pelnė 11 metrų baudiniais – 38-ą ir 48-ą rungtynių minutę.

Iš antrojo Ispanijos diviziono į „Primera“ lygą grįžę „Valladolid“ futbolininkai po dviejų turų turi šešis taškus ir kartu su tiek pat surinkusiais „Barcelona“ ir Madrido „Rayo Valecano“ klubais yra lentelės viršūnėje.

Titulą ginantis Madrido „Real“ po dviejų turų turi tik tašką ir yra priverstas tenkintis 14 vieta, „Atletico“ su 4 taškais yra ketvirta, o Bilbao futbolininkai – paskutiniai.


Atl. Madrid 4 Ath. Bilbao 0 by acosart