Teisėjavimo tendencijos Ispanijoje: "Barcai" - padeda, "Real" komandai - kenkia (3 FOTO, 3 VIDEO) © Eurofootball.lt
Panašu, jog praėjusio sezono "Real" futbolininkų triumfas Ispanijos "Primera" pirmenybėse gali atsisukti prieš patį "karališkąjį" klubą, mat jau nuo pirmųjų turų teisėjai daro viską, kad toks scenarijus nebepasikartotų.

Antrąją čempionato savaitę "Barcelona" keliavo į Pamploną, kur susigrūmė su vietos "Osasuna" vienuolike. Pernai katalonai iš šio Navaros regiono miesto grįžo be taškų.

Atrodė, kad žaibas trenks į tą pačią vietą ir antrąsyk, kuomet Joseba Llorente pirmajame kėlinyje išvedė šeimininkus į priekį, o šie persvarą išlaikė iki 76 minutės.

Tuomet darbo ėmėsi arbitras Munizas Fernandezas nepastebėjęs akivaizdžios nuošalės, po kurios Lionelis Messi atstatė dvikovos pusiausvyrą.




Akivaizdi nuošalė.

Negana to, iš aikštės už teisėtus protestus buvo pašalintas "Osasuna" saugas Francisco Punalis. Jam iš karto buvo parodyta raudona kortelė.

Dešimtyje likę "Barcelona" ekipos varžovai suprato, jog prieš 11 Tito Vilanovos auklėtinių bei visą teisėjų brigadą nepapūsi ir pasimetę praleido dar vieną įvartį - 80 minutę Messi pasižymėjo dar kartą, o katalonai šventė pergalę 1-2.

Verta priminti, kad praėjusį ketvirtadienį "blaugrana" tokiu pat stiliumi išlygino rezultatą pirmosiose supertaurės rungtynėse su "Real". Tuomet Pedro buvo neleistinoje zonoje, tačiau teisėjo švilpukas tylėjo.

Tuo II lygos turas nesibaigė, mat "suinteresuotiems asmenims" nepelnytų trijų taškų į "Barcos" sąskaitą neužteko - reikėjo dar atimti taškus ir iš "Real" klubo.

"Morengai" išvykoje kovojo su Madrido priemiesčio "Getafe" komanda.

Iki

Akivaizdi ranka.

74 minutės švieslentėje degė du vienetai - į Gonzalo Higuaino įvartį tiksliu smūgiu galva atsakė Juanas Valera.

Tuomet greitos kontratakos metu Adrianas Colunga sužaidė ranka, taip įgydamas neleistiną pranašumą prieš Raulį Albiolį. Arbitras taisyklių pažeidimo nepastebėjo (ar nenorėjo pastebėti?), o viso to rezultatas - nuginkluotas Ikeras Casillasas.

Susikrimtęs Jose Mourinho į aikštę metė krūvą puolėjų, kurie nesugebėjo pasidalinti kamuoliu ir "Getafe" šventė kontroversišką pergalę 2-1.

Nenuostabu, jog paskutinėmis rungtynių akimirkomis raudoną kortelę prieš save išvydo ant atsarginių suolo sėdėjęs Fabio Coentrao.



Tendencijos aiškios, tad gal verta užsukti į lažybų bendrovę?

Rezultatai / Lentelė / Video:





GET 2 - 1 RMA:



OSA 1 - 2 FCB:



GRA 1 - 1 SEV: