Draugiškame mače "Ekranas" nusileido „Jagellonia“ © Eurofootball.lt
Panevėžio „Ekranas“ draugiškose rungtynėse Marijampolėje 0:2 (0:0) pralaimėjo Bialystoko „Jagellonia“ komandai.

Rungtynės prasidėjo nedidelia sparta, ir nieko nuostabaus: laukia tvyrojo didžiulis karštis. Vyko kova dėl kamuolio kontrolės viduryje, po ilgesnės „Jagellonia“ atakos laukė atsakas iš „Ekrano“, tačiau nei vienai ekipai per pirmąją rungtynių pusę nepavyko sukurti didesnių šansų pasižymėti. 28 min. varžovai kėlė tris kampinius iš eilės, tačiau ekraniečiai sėkmingai apsigynė.

Kėlinio viduryje teisėjas trumpam buvo sustabdęs mačą, jog žaidėjai galėtų atsigerti vandens.

38 min. dešiniame krašte kamuolį gavo Aurimas Vertelis, kuris suklaidino varžovą ir būtų įsiveržęs į baudos aikštelę, tačiau gynėjas jį neleistinai sustabdė ir teisėjas užfiksavo pražangą. Tačiau tiksliai išnaudoti standartinės situacijos nepavyko: po aukšto perdavimo į baudos aikštelę varžovų žaidėjas jį išmušė už galinės linijos, o po kampinio „Jagellonia“ sėkmingai apsigynė.

Po pertraukos iškart keli keitimai: vietoj vartininko Emilijaus Zubo aikštėje pasirodė Tadas Kauneckas, vietoj Vitalijaus Kavaliausko išbėgo Tadas Markevičius, vietoj Arno Riboko – Dovydas Norvilas.

55 minutę Panevėžio ekipa centre prarado kamuolį ir varžovai surengė greitą ataką, kurios smaigalyje atsidūręs M. Makuszewski įsiveržė į baudos aikštelę ir tiksliai kamuolį pasiuntė į vartus.

Po įvarčio „Ekranas“ atliko dar du keitimus – vietoj į peržiūrą atvykusio Žilvino Kymanto aikštėje pasirodė Egidijus Varnas, vietoj Manto Samusiovo – Edvinas Girdvainis.

Nors tai buvo draugiškas mačas, netrūko grubaus žaidimo. Po vienos šiurkščios pražangos prieš E. Varną abiejų ekipų žaidėjai apsistumdė, Giedrius Tomkevičius buvo nubaustas geltona kortele. Vėliau dėl pozicijos baudos aikštelėje už pernelyg aktyvius veiksmus geltoną kortelę prieš save išvydo D. Norvilas.

73 min. atlikti paskutiniai „Ekrano“ keitimai – vietoj A. Vertelio išbėgo Rytis Pilotas, vietoj Marko Andelkovičiaus – Edgaras Baranauskas.

Artėjant rungtynėms į pabaigą E. Baranauskas po pražangos susistumdė su įvarčio autoriumi M. Makuszewski ir netrukus abu žaidėjus teisėjas pašalino iš aikštės.

Likus žaisti vieną minutę „Ekranas“ praleido ir antrą įvartį: D. Plizga greitos atakos metu atsidūrė vienas prieš vartininką ir tiksliai kamuolį pasiuntė į vartus.

Netrukus teisėjas paskelbė rungtynių pabaigą ir svečių iš Lenkijos pergalę.