Europos čempionato finale bukmeikeriai regi ispanų triumfą © Eurofootball.lt
Sekmadienį Kijevo Olimpiniame stadione nugriaudės Europos futbolo čempionato finalas. Ispanija ir Italija kovos dėl prestižiškiausio Senojo žemyno trofėjaus. Apžvelgiame būsimų varžovų perspektyvas ir pateikiame „TonyBet“ bukmekerių nustatytus koeficientus.

Ispanija – 2,20; Lygiosios – 3,10; Italija – 3,60

Ispanija šiose rungtynėse mėgins tapti pirmąja komanda laimėjusia du iš eilės Europos čempionatus ir pirmąja laimėjusia tris didžiuosius turnyrus (ji laimėjo Euro 2008 ir Pasaulio čempionų titulą 2010 metais). Italija įrodė, kad yra verta būti finale, kai nutraukė vokiečių 15 pergalių iš eilės seriją pusfinalyje.

Dar kartą šiame čempionate Ispanijos rinktinė priverčia futbolo grandus atrodyti, tarsi slogius vidutiniokus. Per paskutinius devynis Europos ir Pasaulio čempionatų atkrintamųjų varžybų susitikimus ispanai nepraleido nei vieno įvarčio. Ketvirtfinalyje jiems teko išmėginti jėgas su ambicinga Prancūzijos rinktine ir nieko netikėto neįvyko – ispanai pelnė įvartį bei toliau iki pat rungtynių pabaigos užtikrintai dominavo aikštelės viduryje, neleisdami mėlyniesiems net priartėti prie vartų. Galiausiai pusfinalyje sunkiose rungtynėse tik po 11 metrų baudinių palaužtas kaimyninės Portugalijos pasipriešinimą.

Vieninteliai italai pelnė įvartį rungtynėse su raudona apranga vilkinčiais kamuolio burtininkais šiose pirmenybėse. Per pastaruosius keturis su puse metų Italija išgyveno juodžiausią futbolo erą per visą istoriją. Naujasis komandos strategas, Cesare Prandelli atjaunino sudėtį, nepamiršdamas fantastiško žaidimo dirigento A.Pirlo ir ekipos žaidimas pradėjo teikti fanams vilčių. Per paskutines 15 oficialių rungtynių praleisti viso labo penki įvarčiai - tai G. Buffono ir kibaus „Azzuri“ spaudimo visoje aikštėje nuopelnas. Ketvirtfinalyje buvo tiesiog talžoma Anglijos vienuolikė, tačiau per pagrindinį laiką ir pratęsimą pasižymėti nepavyko ir tik po 11 metrų baudinių žengta į kitą etapą. Galiausiai pusfinalyje dėka dviejų M.Ballotelli įvarčių pirmajame kėlinyje nutiestas kelias į finalinį susitikimą.

Paskutinį sykį atkrintamosiose varžybose komandos susitiko 2008 Europos futbolo čempionato ketvirtfinalyje – rungtynės baigėsi nulinėmis lygiosiomis ir po 11 metrų baudinių pergalę šventė ispanai. Nors abi komandos praleidžia nedaug įvarčių į savo vartus, tačiau gynybinėmis jų pavadinti nedrįstų niekas. Nors išnaudojant sukurtas progas kartais pristinga atakuojančio potencialo ir vieniem ir kitiem.