"Tonybet" lošėjo dienoraštis. Žurnalistas M.Pocius (18 diena) © Eurofootball.lt
Vakarykštė diena buvo, jei neklystu, tik antra čempionate, kuriame absoliučiai nepataikiau bandydamas nuspėti rungtynių eigą, todėl nenuostabu, kad visi prognozuoti įvykiai ramiai nuėjo šuniui ant uodegos. Tačiau visiškai nesigailiu statęs už Portugaliją. Ši rinktinė čempionate pasirodė puikiai ir demonstravo tikrai gražų futbolą, ir bala nematė pralaimėtų pinigų. Tuo tarpu apie Ispaniją savo kuklią ir nereikšmingą nuomone jau esu išsakęs, todėl trumpai pridėsiu tik „Rasija Sport“ (Россия спорт) komentatoriaus vakar pasakytą frazę, kuriai aš pritariu besąlygiškai. Pažodžiui nepacituosiu, bet ji skambėjo maždaug taip: „jei Ispanijos rinktinės demonstruojamas futbolas yra etalonas, tada, nepykite, aš - už netobulumą“.

Antrasis pusfinalis šiandien matysime Vokietijos ir Italijos dvikovą. Neabejotinas desertas kiekvienam futbolo gerbėjui. Labai tikiuosi, kad išvengsime 11 m. baudinių, nes trys tokios čempionato rungtynės paeiliui gali rimtai pakenkti sveikatą.

Balansas: 597,80 Lt

Vokietija kamuolio kontrolė (%) daugiau > 53.5 ( (koef. 1.85). Statymas - 30 Lt


Nors Italijos vidutinė kamuolio kontrolė viršija 55% per keturis mačus, prisiminkime, kad paskutinius du jie žaidė prieš Airiją ir Angliją – rinktines, kurios valdyti kamuolio su turimais resursais negali iš principo. Vokiečiai šioje statistinėje kategorijoje čempionato metu nusileido tik vienintelėje dvikovoje prieš Olandijos vienuolikę. Šiandien, nepaisant to, kad Italijos rinktinės treneris plėšosi marškinius teigdamas, kad jo vadovaujami futbolininkai gynyboje tikrai nesėdės, esu linkęs spėti, jog kamuolio kontrolė visgi priklausys vokiečiams.

Italija neįmuš įvarčio (koef. 2.25). Statymas – 30 Lt.


Labai slidus statymas žinant, kad Vokietija vos kartą išlaikė savo vartus „sausais“, tuo tarpu Italija be įvarčio savo sąskaitoje aikštę paliko vos kartą. Išsaugoti sveiką kailį rungtynių metu pavyko tik Anglijai, bet ir tai tik dėl neįtikėtinai prastos sėkmės. Tačiau kas nerizikuoja, tas negeria putojančio gėrimo.

Italija pražangų pranašumas (-2.5) (koef. 1.85). Statymas – 30 Lt.


Gryna statistika ir nieko daugiau. Vokiečių pražangų per rungtynes vidurkis yra 9, italų – 15 pražangų. Žinoma, vakar turėjau puikią pamoką, kad pusfinalyje galioja visai kitos taisyklės, tačiau, kadangi statau už Vokietijos rinktinės kamuolio kontrolę, todėl, savaime suprantama, galiu tikėtis ir didesnio švilpukų į man reikiamą pusę skaičiaus.

Keitimų suminis daugiau > 5.5 (koef. 1.75). Statymas – 7,80 Lt.


Na, o kas liko išleisti iki likusios apvalios sumos, pabandysiu pastatyti ant tokio įvykio, kokio dar šiame čempionate nebandžiau. Atkreipiau dėmesį, kad, tiek C. Prandelli, tiek J. Löw’as visose be išimties rungtynėse galimų keitimų skaičių išnaudodavo pilnai, todėl tikiuosi, kad abu treneriai savo įpročių nepakeis.