Bukmeikeriai: vokiečiai lengviau nei ispanai iškovos vietą finale © Eurofootball.lt
Ketvirtadienį Nacionaliniame Varšuvos stadione įvyks Europos futbolo čempionato antrasis pusfinalio susitikimas. Susigrums turtingos istorijos futbolo šalys: Vokietija su Italija. Apžvelgiame būsimų varžovų perspektyvas ir pateikiame „TonyBet“ bukmekerių nustatytus koeficientus.

Vokietija – 1,90; Lygiosios – 3,40; Italija – 4,30


Paskutinį sykį šių komandų keliai susikirto 2006 metų Pasaulio futbolo čempionato pusfinalyje, tada pranašesnė buvo Italija. Po praeito susitikimo Italijos futbolas išgyveno ne pačius geriausius laikus, rodos, dabar viskas grįžta į savo vėžias.

Keturios pergalės iš tiek pat galimų ir vokiečių, čempionato favoritų statusas dar labiau išaugo. Tiesiog sutriuškinta „mirtininkų grupė“, kur galingos Portugalijos, Olandijos ir Danijos komandos neturėjo vilčių įkąsti vokiečiams. Vėliau ketvirtfinalyje drastiškai pakeisti visi puolėjai ir rezultatas toks pats – sutriuškinta Graikijos vienuolikė. Komanda iš viso laimėjo jau 15 tarptautinių rungtynių iš eilės ir tokie rezultatai parodo, kokia pavojinga yra visų laikų sėkmingiausia Europos čempionatų rinktinė. Joachimas Lowas pusfinalyje galės remtis visais žaidėjais, tačiau įdomu, ar ryšis rezultatyviausią rinktinės žaidėją M.Gomezą ir vėl palikti ant atsarginių žaidėjų suolelio milžiniškos svarbos rungtynėse.

Per pastaruosius keturis su puse metų Italija išgyveno juodžiausią futbolo erą per visą istoriją. Naujasis komandos strategas, Cesare Prandelli atjaunino sudėtį, nepamiršdamas fantastiško žaidimo dirigento A.Pirlo ir ekipos žaidimas pradėjo teikti fanams vilčių. Per paskutines 14 oficialių rungtynių praleisti viso labo keturi įvarčiai - tai G. Buffono ir kibaus „Azzuri“ spaudimo visoje aikštėje nuopelnas. Pagrindiniai Italijos puolėjai yra tarsi tiksinčios bombos, tačiau netgi jie suvienyti bendram tikslui sugrąžinti didžią šalį į futbolo elitą. Per visą čempionatą nepatirtas nei vienas pralaimėjimas, o ketvirtfinalyje pribloškiantis žaidimas su Anglijos komanda turėtų įvaryti šiurpą net ir galingiausiems varžovams.

Vokiečiai žengs į Nacionalinį Varšuvos stadioną bandydami įveikti tautos prakeiksmą ir pirmą sykį palaužti „Azzuri“. Šiame čempionate vokiečiai demonstruoja atakuojantį futbolą ir sieks dominuoti artėjančiame susitikime taip pat. Italija tikrai nėra gynybinė komanda, o pagal smūgių skaičių į vartus Euro 2012 netgi rikiuojasi pirma. Pagrinde kaltė krenata ant M.Ballotelli pečių, kuris pagal smūgių skaičių yra antras visame turnyre, tačiau žinant jo sugebėjimus būtų keista jei jis nepasinaudotų galimybe įmušti artėjančiame mače.