Vokiečiai neskiria dėmesio baudinių treniruotėms, Italija nežada žaisti gynybinio futbolo (FOTO) © Eurofootball.lt
<

Vokiečiai rengiasi mačui... (AP)

Vokietijos rinktinė prieš Europos čempionato pusfinalio mačą nesitreniruoja 11 metrų baudinių serijos, o Italija neketina pasirinkti gynybinės taktikos.

Vokiečių saugas Bastianas Schweinsteigeris, kuris atsigavo po traumos ir galės išbėgti į aikštę, sakė: "Nejaučiu jokios baimės. Mes gerbiame varžovus, kurie, nepaisant skandalų nacionaliniame čempionate, demonstruoja gerus rezultatus.

"Jei negerbi oponento, esi kvailas. Italija yra puiki šalis, praeityje iškovojusi daug pergalių ir per pastaruosius metus žengusi didelį žingsnį į priekį. Jau esame nugalėję Argentiną, Braziliją, Angliją, Nyderlandus. Atėjo eilė Italijai."

Ir pridūrė: "Baudinių serijos? Treniruotėse tam neskiriame specifinio dėmesio."

Tuo metu treneris Joachimas Lowas atskleidė, kad Vokietija sieks dominuoti: "Norime diktuoti savo ritmą ir neleisti italams rodyti, kaip mes turėtume rungtyniauti. Turime būti susikoncentravę, drąsūs ir sunkiai dirbti. Neturėtume pernelyg galvoti apie varžovą - privalome pritaikyti savąsias idėjas."


... o italai žiūri į dangų (La Presse)

Italijos rinktinė ambicijų taip pat nestokoja - anot trenerio Cesare Prandelli, nebus pasirinkta gynybinė taktika.

"Nekeisime strategijos, kuri mums padėjo pasiekti pusfinalį,- sakė specialistas. - Būtų gaila švaistyti dviejų metų darbą. Jei keistume taktiką, mums stigtų brandos."

Ir tęsė: "Turime pajėgią saugų grandį, gebėjimą greitai pereiti į puolimą, fizinę jėgą ir techninius sugebėjimus. Prieš Vokietiją negalime gintis giliai savo aikštės pusėje. Jie spaus, tačiau mes būsime pasiruošę."