Fabregasas prieš lemiamą baudinį kalbėjosi su kamuoliu (FOTO) © Eurofootball.lt

Fabregaso magija (AP)

Cescas Fabregasas prieš lemiamą baudinį Europos čempionato pusfinalyje pasikalbėjo su kamuoliu ir paprašė jo padėti įgyvendinti istorinį žygį.

"%c00006" saugo smūgis lėmė ispanų pergalę po 11 metrų baudinių serijos 4-2 bei užtikrino galimybę laimėti trečią didelį turnyrą iš eilės - iki šiol to nėra pavykę padaryti nei vienai rinktinei.

"Nujaučiau, kad gali būti baudinių serija ir galvojau apie tai likus kelioms valandoms iki mačo,- sakė Fabregasas. - Iš pradžių man buvo liepta smūgiuoti antram, bet aš norėjau būti paskutinis.

"Kai stojau prie žymos, pasakiau kamuoliui, kad kartu įeisime į istoriją, todėl jis negali manęs nuvilti. Prieš ketverius metus, kuomet nugalėjome Italiją, taip pat pasikalbėjau su kamuoliu ir tai pasiteisino."

Fabregasas pridūrė, kad jam nesvarbu, su kuo bus žaidžiama finale: "Man tai nerūpi. Svarbiausia, kad mes patys ten būsime. Kad ir kas bus mūsų varžovas, bus sunku."

Tuo metu treneris Vicente Del Bosque teigė: "Patekti į dar vieną finalą yra tikras stebuklas. Esu labai emocingas. Futbolininkai sužaidė tiek daug mačų, tačiau liko dar vienas, kuriame reikės įrodyti, kad jie - patys geriausi."

Ir pridūrė: "Pusfinalio dvikova buvo labai lygi, tačiau pratęsimo metu mes žaidėme šiek tiek geriau.Varžovai buvo pavargę, bet iki tol turėjo kelias progas. Nebuvo lengva pralaužti jų gynybą."