Atmosfera Čempionų lygos finale susižavėjęs krepšininkas Kalnietis: futbolininkai klysta galvodami, kad mes pasikėlę (FOTO) © Eurofootball.lt
<

Kalnietis palaiko Lietuvos futbolininkus (AFP)

Krepšininkai - neabejingi futbolui. Tuo galima įsitikinti pasikalbėjus su Lietuvos krepšinio rinktinės įžaidėju Mantu Kalniečiu, kuris šiuo metu kartu su komanda rengiasi Olimpinių žaidynių atrankai Jungtinių Amerikos Valstijų mieste Hjustone.

Duodamas interviu portalui "krepsinis.net" žalgirietis pažymėjo, kad futbolo stadionų atmosfera kol kas pranoksta tai, ką jis regi arenose.

- Visur pabrėži, kad esi futbolo aistruolis. Ar spėji pasižiūrėti Europos čempioną?

- Spėju labai nemažai, nes laikas mums labai patogus. Tvarkaraštis leidžia pažiūrėti visas varžybas. Palaikau Vokietiją, kartu su Linu Kunigėliu juokiamės iš tų, kurie palaiko Angliją.

- Bet Anglijos Šarūnas Jasikevičius palaiko "Manchester United", o tu - aršiausių priešų "Liverpool" komandos fanas.


Krepšininką sužavėjo Čempionų lygos finalas (Reuters)

- Nieko, daug žodžių, daug pjautynių. Renkamės kartu, žiūrime futbolą, juokiamės vienas iš kito komandų. Galiu dar kartą pabrėžti, kad labai sergame už Lietuvos futbolą, nors futbolininkai galvoja, kad mes pasikėlę. Einame į varžybas, norime kad sektųsi mūsų rinktinei.

- Šiemet įgyvendinai savo svajonę - apsilankei Čempionų lygos finale. Kokį įspūdį paliko "Bayern" ir "Chelsea" rungtynės?

- Tai buvo kažkas nerealaus. Atmosfera Miunchene ir pačiam stadione. Net sunku nusakyti, tą reikia pajausti - krepšiniui dar tikrai iki to toli. Reikia išsikviesti taksi į stadioną, niekas nevažiuoja, jautiesi kaip filmuose apie pasaulio pabaigą - žmonės bėgioja pirmyn atgal ir nesupranta, kur jie bėga. Visas miestas absoliučiai gyvena tik tuo - visos gatvės mėlynai raudonos.


Visą interviu galite rasti [link="http://www.krepsinis.net/olimpiada/isskirtinis-m-kalniecio-interviu-atrodo-kad-dirbame-darba-ir-vargstame-o-reikia-zaisti-ir-tuo-megautis/203557"]paspaudę čia[/link]