"Tonybet" lošėjo dienoraštis. Žurnalistas M.Pocius (17 diena) © Eurofootball.lt
Paskutinis ketvirtfinalis klostėsi taip, kaip ir tikėjausi. Todėl jei ne meilė Anglijos rinktinei, visi pagrindiniai statymai būtų pavykę idealiai, jei, kaip jau ir rašiau, protas turėtų didesnį autoritetą nei širdis. Tačiau kiti du įvykiai (Italijos rinktinės kamuolio kontrolė ir mažesnis bendras komandų pražangų skaičius) pasiteisino be problemų ir atnešė man minimalų pelną. J. Terry, kuris manęs neišgirdo ir įvarčio nei į savus, nei į varžovų vartus mušti nesiteikė, statymas nesiskaito.

Tuo tarpu, artėjame prie čempionato kulminacijos. Šiandien pirmasis pusfinalis, kuriame kovos Ispanija ir Portugalija. Kaip jau minėjau 15 dienos dienoraštyje, po to, ką Ispanija išdarinėjo rungtynėse su Prancūzija, už Xavi ir kompaniją tikrai nebestatysiu. Žodžio laikausi, todėl šiandien einu „va bank“: laukiu Portugalijos sėkmės ir visus statymus dedikuoju būtent jiems. Juodas humoras, bet portugalų sėkmę tarsi prognozuoja net p. Kazimiera Prunskienė, po komos prabilusi šios šalies kalba.

Balansas: 747,80 Lt

Portugalija pateks į kitą etapą (koef. 2.75). Statymas - 40 Lt


Kadangi nesu tikras, kad dvikova apsieis be pratęsimo, šiek tiek apsidraudžiu ir vietoje statymo už Portugalijos rinktinės pergalę per pagrindinį laiką pasirenku nuosaikesnį variantą. Italija pademonstravo, kad Ispanijos rinktinės gynybiniai bastionai nėra nepažeidžiami. Todėl tai, kad vėliau Ispanijos rinktinė neturėjo didesnių problemų gynyboje, labiau jų varžovų nei pačių gynėjų nuopelnas.

Portugalija smūgių į vartus suminis daugiau > 5.5 (koef. 1.90). Statymas – 50 Lt.


Nors tik Italijos futbolininkams pavyko padaryti tai, ko prašo šis statymas, esu tikras, kad Portugalija yra ne prastesnė komanda. Verta pastebėti, kad net Airija, sąlyginai būdama prasčiausia turnyro komanda, sugebėjo 4 kartus pataikyti į vartų stačiakampį. Sunku būtų tikėtis, kad portugalai žais atakuojantį futbolą. Priešingai, reikia laukti to, ką matėme rungtynėse prieš Vokietiją: drausmingą gynybą ir bandymus kontratakuoti. V. del Bosque puikiai žino, kad pagrindinė Portugalijos jėga puolime yra C. Ronaldo, todėl šiandien daug priklausys ir nuo kitame krašte žaidžiančio Nani, kuris dar nepademonstravo to žaidimo, kurį matome Mančesteryje.

Geltonų kortelių suminis <4.5 (koef. 1.75). Statymas – 50 Lt.


Abi komandos įprastai renka ne daugiau 2 kortelių. Žinoma, šiandien rungtynių kaina yra ypač didelė, todėl standartinio kovos scenarijaus tikimybė mažėja, tačiau, išskyrus Pepe, kuris šį čempionatą yra labai pavyzdingas, ryškių potencialių „kortelininkų“ nėra nei vienoje komandoje.

Nani pelnys įvartį (koef. 5.00). Statymas – 10 Lt.


Tęsiame tradicijas statyti „bileką“. Kodėl Nani? Tai iš esmės aprašiau smūgių į vartus aprašyme, o pats saugas, verta prisiminti, šiame turnyre vis dar tebėra „sausas“. Nubausti I. Casillasą būtų nenusakoma nauda tiek pačiam Nani, tiek, žinoma, man.