N.Kesminas: Iberijos derbyje gali prireikti pratęsimo (VIDEO) © Eurofootball.lt
Futbolo apžvalgininkas Nerijus Kesminas toliau dalijasi mintimis apie Europos čempionato mačus. Šį sykį dėmesio centre - pusfinalio rungtynės tarp Ispanijos ir Portugalijos.

Ispanija - Portugalija - lygiosios per 90 min. (koef. 3,15), abi komandos pelnys bent po įvartį (koef. 2,25), C.Ronaldo pelnys įvartį (koef. 2,70).

Europos pirmenybėse liko keturios komandos ir tik viena iš jų taps čempione. Pirmajame pusfinalyje - vadinamas Iberijos derbis.

Vyks derbis ir tai reiškia, kad bus karšta. Tai - šalys kaimynės, taip bus ir dėl santykių Ispanijos "Primera" lygoje tarp "Real" ir "Barcelona" komandų. Portugalijos rinktinėje yra ne vienas karališkojo klubo žaidėjas - tai dar labiau įpils alyvos į ugnį. Manyčiau, kad kova bus kieta.

Ar pavyks portugalams įveikti ispanus, kurie demonstruos savo įprasta žaidimą? Klausimas, tačiau lygiosios per 90 minučių įmanomas variantas.

Tai yra pietiečiai ir techniškos komandos, todėl sunkiai tikėtina, kad rungtynės baigsis 0-0.

Bus kova, daug pražangų, kortelių. C.Ronaldo teks žaisti prieš "Barcelona" gynėjus, tą patį teks daryti ir portugalų gynėjams.

Portugalija - ne C.Ronaldo, sako Ispanijos futbolininkai. Tai reiškia, kad jam bus skiriamas pagrindinis dėmesys, pats žaidėjas bus itin motyvuotas. Jis įgavo sportinę formą - pelnė tris įvarčius per dvi rungtynes. Todėl C.Ronaldo turėtų įmušti.