Bukmeikeriai prognozuoja, kad ispanai pateks į čempionato finalą © Eurofootball.lt
Trečiadienį Donecko stadione įvyks Europos futbolo čempionato pirmasis pusfinalio susitikimas. Susikaus dvi kaimynės bei futbolo milžinės: Ispanija bei Portugalija. Apžvelgiame būsimų varžovų perspektyvas ir pateikiame „TonyBet“ bukmekerių nustatytus koeficientus.

Ispanija – 2,00; Lygiosios – 3,15; Portugalija – 4,25


Čempionų titulą ginantys ispanai grumsis su savo kaimynais portugalais. Taip kartojasi 2010 m. Pasaulio čempionato aštuntfinalis - tada vienintelis, šįsyk traumuoto, D.Villa įvartis nusprendė mačo likimą.

Dar kartą Ispanijos rinktinė priverčia futbolo grandus atrodyti, tarsi slogius vidutiniokus. Per paskutinius aštuonis Europos ir Pasaulio čempionatų atkrintamųjų varžybų susitikimus ispanai nepraleido nei vieno įvarčio. Ketvirtfinalyje jiems teko išmėginti jėgas su ambicinga Prancūzijos rinktine ir nieko netikėto neįvyko – ispanai pelnė įvartį bei toliau iki pat rungtynių pabaigos užtikrintai dominavo aikštelės viduryje, neleisdami mėlyniesiems net priartėti prie vartų, pačioje pabaigoje Xabi Alonso užtvirtino pergalę rezultatu 2–0. Rinktinės treneris Vincente Del Bosque originaliai išsprendė aukščiausio lygio puolėjų stygių ir jau ne vienas rungtynes komanda žaidžia pasitelkdama priekyje šešis saugus be nei vieno nominalaus puolėjo. Nei vienas iš žaidėjų neturi jokių bėdų dėl geltonų kortelių ir visi bus pasiruošę ginti šalies garbę pusfinalyje.

Portugalijos rinktinė dabar yra stipresnė komanda už tą, kuri kovėsi Pasaulio čempionate Pietų Afrikoje, taip yra pagrinde dėka naujo stratego Paulo Bento. Grupė B į kurią pateko ši rinktinė atrdoė iš ties galingai, tačiau vieninteliai vokiečiai pačioje rungtynių pabaigoje sugebėjo parklupdyti šią ekipą. C.Ronaldo yra tikras lyderis, kuris pagaliau muša įvarčius už nacionalinę komandą taip, kaip jis tai daro klubiniame futbole. Ketvirtfinalyje su Čekijos rinktine portugalai dominavo nuo pirmos iki paskutinės minutės ir buvo pranašesni visuose statistikos kategorijose, tačiau dabar laukia visai kito kalibro varžovas. Ekipos sudėtis neturėtų keistis, nes visi žaidėjai sveiki ir bus pasiruošę padėti savo komandai pusfinalio mače.

Net aštuoni žaidėjai iš abiejų komandų atstovauja karališkajam Madrido „Real“ klubui. Abi ekipos puikiai pažįsta viena kitą ir dėl to tai bus tik dar vienas atkaklus mačas Europos futbolo čempionate. Be abejonės, Ispanija kontroliuos kamuolį kaip tai darė prieš visus varžovus, o Portugalija turi pasimokyti iš prancūzų klaidų ir parengti kontraplaną oponentų totaliniam futbolui.